Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaSå klarar sig tulpanerna i vasen

Njut av vårens frasigaste älsklingar - tulpanerna! Vi besökte Anna Gouteva i Malmö och fick tips om hur man kan arrangera.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Nu är det äntligen dags för frasande härliga tulpaner. På Blomsterfrämjandets pressvisning fick vi se många underbara kombinationer som är lätta att själv fixa därhemma. Blomsterkreatör Anna Goteva i Malmö har gjort läckra buketter och arrangemang att inspireras av. Mer om tulpaner kan du läsa på tulpanguiden.

Så här sköter du dina tulpaner

1. Skär av 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Då tar tulpanerna lättare upp vatten. Blandbuketter av tulpan och narcisser (påsk- och pingstliljor) bör ej skäras av.

Annons
Gilla Allers på Facebook

2. Placera tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten, de kan stå kvar i plasten eller i pappersomslaget. De blir då raka och fina. Låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett par timmar. Ta bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den. Försök att hitta en dragfri och sval plats åt dem. Undvik direkt solljus.

3. Tänk också på att inte placera dem nära färsk frukt. Tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Mer om tulpaner!
Här får du svar på frågan:
Vågar man köpa tulpanerna som står utan vatten i butiken?
Se filmen: Så binder du en fin bukettt med tulpaner!

 

Tulpanbukett

Fint att mixa de frasiga tulpanerna med torra grenar och kvistar. Här syns också den bulliga limfärgade viburnum.

Små tulpanvaser

Små söta vaser i glas är lätta att hitta på loppis. Fint att duka med till festmåltiden.

Tulpan med blickfång

Att addera en blomma med ett helt annat uttryck och form framhäver tulpanernas färg och form.

Tulpanrullar

Anna Goteva gjorde fina små sushirullar av avklippta tulpanblad. Lägg i botten på skålen och stick ner några tulpaner mellan rullarna.

Tulpan och vallmo

Vallmons ludna stam blir en fin kontrast till den slanka släta tulpanen. Stjälkarna är spetsade på en sk fakir (metallplatta med en mängd vassa spetar på), som nu börjar komma tillbaka i blomsteraffärerna.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...