Annons

Annons

Så här har du aldrig sett Hasse Andersson tidigare!

Hasse "Kvinnaböske" Andersson som hårdrockare? Det låter som en ytterst märklig tanke – men blev verklighet i kväll under den första deltävlingen av Melodifestivalen i Göteborg. I mellanakten förvandlades programledaren och artisten till en tvättäkta hårdrockare.


Tillsammans med hårdrockarna i bandet Mustasch framförde han låten ”Hound from hell”, en version av hans kanske mest kända låt ”Änglahund”. På scenen förvandlades Hasse Andersson, som 2015 själv deltog i Melodifestivalen med den mäkta populära låten ”Guld och gröna skogar”, till en tvättäkta hårdrockare – komplett med nitad läderjacka.

Annons
Hasse Andersson tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch under den första deltävlingen i Melodifestivalen. Bild: Mattz Birath

Hasse Andersson tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch under den första deltävlingen i Melodifestivalen. Bild: Mattz Birath

Innan bandet steg upp på scenen fick publiken se en låtsas-dokumentär där Ralf Gyllenhammar, sångare i Mustasch, berättade om hur bandet spelat tillsammans med Hasse Andersson i hårdrocksbandet ”Queensbösque”. Bandet rönte stora framgångar, men så hände något.

– Hasse blev för hård för oss, det gick inte, säger Ralf Gyllenhammar i filmen.

Bandmedlemmarna gick skilda vägar – Hasse Andersson snodde med sig bandets låt som sedermera blev ”Änglahund”. Men på Melodiofestivalens scen återförenades alltså ”Queensbösque” och framförde ”Hound of hell” i sant hårdrocksmanér.

Hårdrocksnumret sattes in som mellanakt efter att SVT tvingats göra en panikändring i programmet i sista minuten. Bland annat Expressen har rapporterat om hur de ansvariga på SVT under natten jobbat in i det sista för att slipa på kvällens program. Förhoppningen var att numret skulle få showen att flyta bättre.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...