Annons

Så har GW:s missbruk påverkat dottern

Polisprofessorn Leif GW Persson har varit öppen med att han dricker för mycket. Nu berättar dottern Malin Persson Giolito om hur pappans missbruk påverkat henne. "Jag har ett otroligt kontrollbehov", säger hon till Aftonbladet.

Mejla
Dela (31)
Pinna

Författaren Malin Persson Giolito. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Författaren, tv-personligheten och kriminologen Leif GW Persson har varit öppen med sitt alkoholberoende.

– När jag dricker gör jag det för att kontrollera min ångest, jag skulle i stället kunna äta små vita tabletter. Men jag valde spriten, har han tidigare berättat för Aftonbladet.

Läs också: Leif GW snuvades på tacktal på galan: ”Inte skitfull”

För hälsans skull har han valt att vara helt nykter halva året.

”Har ett otroligt kontrollbehov”

Men polisprofessorns alkoholkonsumtion har inte bara påverkat honom själv – utan även hans familj. I en intervju med Aftonbladet berättar dottern Malin Persson Giolito om hur det är att leva med en pappa som missbrukar.

Annons
Gilla Allers på Facebook

– I relationsmässig mening har jag sökt mig till män med en medberoendeproblematik. Och jag har ett otroligt kontrollbehov, säger hon till tidningen som citeras av Expressen.

Leif GW Persson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Samtidigt är hon noga med att påpeka att alla medberoenden är olika. Relationen till pappans alkoholism har också förändrats över tid.

Läs också: Peter Jihdes nya uppdrag – i TV3: ”Mest betydelsefulla jag gjort i tv”

– Sedan är det stor skillnad vilken person man är medberoende till. Min pappas alkoholism har blivit lättare att hantera med åren, framför allt för att han dricker mindre. Han är en bra människa och en bra pappa, säger Malin Persson Giolito till Aftonbladet.

Missa inte: Birgitta Härenstams nya kärlekslycka: ”En ynnest”


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...