Annons

Så får du en harmonisk jul – 5 goda råd

Julen är en högtid som många längtar efter. Ledighet, 
god mat, trevligt sällskap och julklappar. 
Men i bland blir det inte riktigt som man tänkt sig. 
Stressjakt på julklappar och så objudna gäster… Här är fem tips som kan hjälpa dig att finna julefriden.

Mejla
Dela (0)
Pinna

5 goda råd för den ultimata julen

1. Beredsksapsjulklappar

Julen är de oväntade besökens högtid. Plötsligt står en massa oanmälda släktingar och bultar på dörren. Då kommer en beredskapsjulklapp till nytta! Det är en färdiginslagen, könsneutral julklapp, som du snabbt kan ge bort till någon du inte räknat med eller rent av glömt bort.

Annons

Se till 
att ha en 
extra julklapp 
redo!

2. Ekonomitips

Är ekonomin dålig kan du alltid kan du alltid dra en vit lögn. Säg att du handlat julklappen på nätet i god tid men att paketleverantören lyckats slarva bort den. Kila sedan ut på julrean och handla klappen till ett lägre pris.

Laga inte all mat själv – låt alla hjälpa till!

3. Knytismat

Att laga alla julrätter som ska finnas med på ett julbord på egen hand kan ge den mest erfarne kock magsår. Gör det enkelt för dig och dina gäster. Ordna ett knytkalas där alla bidrar till ett fulländat julbord.

Strunta i att städa så noga, pyssla i stället.

4. Låt bli att städa

Julstädning är en överskattad sysselsättning. Varför ska det vara nystädat när du inom kort kommer ha ett hem fyllt av granbarr, glitter och presentpapper? Vänta med städningen tills julen är förbi.

Sällskap 
i all ära, men 
bland vill man 
bara njuta i lugn och ro.

5. Håll besökarna på avstånd

Visst kan det vara trevligt när tjocka släkten som kommer på besök, men ibland skulle det kanske vara skönt att få fira på egen hand, i lugn och ro. Det kan vara bra att ha några ursäkter till hands när släkt och (o)vänner hotar med att komma på långbesök.
• Ett tips som kanske inte är så sofistikerat, men ack så effektivt, är en fejkad maginfluensa. Håller garanterat de flesta på behörigt avstånd.
• Åk till närmsta scoutgård och ta en bild på våningssängarna från 1970-talet och säg att du ordnat nya sovplatser till gästerna.
• Berätta att du fått ett oväntat problemet med avloppet men att du löst problemet genom att tillverka egna nattkärl till alla gäster i form av halverade PET-flaskor.

 

God jul!

Läs också: Julklappar under 200 kr – 20 julklappstips till budgetpris

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...