Annons

Annons

5 genvägar till ett (ännu) bättre förhållande

En hälsosam relation kommer inte av sig själv, utan det kräver tid och omsorg – från båda håll. Här är fem sätt som kan stärka ert förhållande.


bättre förhållande

Få ett ännu bättre förhållande! Bild: IBL

5 sätt att få ett bättre förhållande

Förbättra er kommunikation

Förmågan att lyssna och förstå, att ta upp känsliga saker eller otillfredsställda behov på ett konstruktivt sätt är erfarenheter som du får med tiden. Genom att ständigt diskutera och prata om saker som upplevs som problem utvecklas kommunikationen över tid. Så ge dig själv tiden att fokusera på att prata igenom relationen med din partner.

Annons

Läs också: 11 tips som gör ert förhållande ännu bättre

Bekräfta varandra varje dag

Genom att berätta för din partner hur mycket han eller hon betyder för dig kan göra er relation starkare. Men att bara visa uppskattning för de små sakerna han eller hon gör kan räcka långt!

Schemalägg ”skärmfri tid”

Efter jobbet och alla måsten är det lätt att sjunka ner i soffan med telefonen i handen. Men bestäm tider med din partner där ni på förhand kommer överens om att vara telefonfria, på så sätt kan ni fördjupa era konversationer. Och genom att ni umgås på detta sätt visar ni varandra att ni värdesätter varandras tid och sällskap.

Läs också: Därför ska du sluta använda mobilen i sovrummet – redan i kväll

Avsätt tid för er relation

I en vardag med jobb, hem och barn kan det vara svårt att få tid till varandra. Att då avsätta tid när du och din partner kollar av läget med varandra, hur han eller hon känner kring olika saker, om det finns eventuella problem samt saker som du eller din partner vill förbättra framöver. Genom att göra detta så hamnar ni i fas med varandra och undviker att det inte finns något osagt mellan er som kan växa till stora problem framöver.

Fokusera på dig själv

Under året kommer det hända mycket, det kommer emellanåt att bli stressigt och svårt att hinna med allt. Men om du tar hand om dig själv , motionerar, sover tillräckligt och vågar be om hjälp blir livet och vardagen lättare att hantera. Och då får din partner även vara med dg när du är ditt bästa jag.

Källa: Huffington Post
Text: Ida Gustafsson, femina.se

Läs också

10 varningssignaler att ditt äktenskap kan vara på väg att krascha

tecken på dåligt äktenskap

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...