Annons


Allers-Tradgard-loggaSå driver du upp amaryllislök

Vill du driva egna amaryllislökar till jul? Då är det hög tid att komma igång. Läs här hur du får en ståtlig amaryllis lagom till vår älskade högtid.

Mejla
Dela (105)
Pinna

Färdig till jul!

Dags att väcka amaryllislöken!

Räkna med 6 till 8 veckor från plantering till blomning. Fram till plantering förvaras löken bäst vid 10 till 12 grader.

Driv din amaryllis så här:

• Väck löken genom att sätta den över ett glas med rötterna i vatten (men inte själva löken!). Låt stå över natten.

• Välj storlek på kruka så att två fingrar i bredd går mellan löken och krukkanten. Plantera amaryllislöken i vanlig blomjord, gärna blandad med minilecakulor. En tredjedel av löken ska vara ovan jord.

• Vattna igenom jorden och ställ krukan med en pappershuva över i ett fönster ovanför ett påslaget element, eller mörkt och varmt så rotbildningen snabbt startar. Vattna inte mer innan blomstängeln kommer upp.

• När stängeln kommer tas huvan bort. Vattna nu sparsamt och gärna på fatet. Sätt ett stöd för stängeln innan blomman utvecklas.

Av: Hanna Richter
Bild: IBL

ANNONS

Annons

Fynda trädgårdsprylar direkt från oss

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Amaryllis Sweet Nymph
Letar du efter en amaryllis med det lilla extra till julen - då måste du bara köpa denna! Sweet Nymph är en ljuvlig amaryllis med fyllda blommor i rosa med tydlig mörkrosa ådring och ljusare kanter. Detta är en kortare sort, så man behöver inte oroa sig över knäckta stjälkar då den blir ca 30-40 cm hög. Den får normalt 2-3 blomstänger som avlöser varandra under en blomtid på 6-10 veckor. Sweet Nymph utvecklades av Ton Peter van Nieuwkerk, som är en mästare på att förädla fyllda amaryllisar.

Gå till shoppen

Mässingskruka
Tidlös kruka i solid mässing från det svenska märket Miccis House. Denna glödande vackra kruka tillför värme i inredningen och är både en tidlös klassiker och en modern och dekorativ mässingdetalj för hemmet.

Gå till shoppen

Kombimatare frö Wildlife Garden
Kombimatare Frö från Wildlife Garden är en hängande fröautomat i klassisk design. Häng upp den i närmaste träd, på balkongen eller i en krok nära fönstret vid uteplatsen så att du kan njuta av fågellivet! Det enda som behövs är den medföljande vajern. Sittbyglar för fåglar i två olika storlekar medföljer. Med de små sittbyglarna kan småfåglar som finkar och mesar slå sig ner, och med de större kan även trastar äta. En hängande fågelmatare är svårare för objudna gäster som möss, råttor och större fåglar att komma åt. Kombimataren kommer med en insats i plast som gör att den kan användas för matning med fågelfrön av olika slag, men det går även bra att fylla med äpplen och talgbollar om insatsen tas ur.

Gå till shoppen

Trädgårdsset dyna och redskap
Trädgårdsset i fräscht grönt bestående av en knädyna, en trädgårdsspade och ett par trädgårdshandskar. Knädynan är perfekt att vila knäna på när du ska rensa ogräs. Hela setet kan praktiskt hängas upp på en krok och tar därmed också liten plats vid förvaring.

Gå till shoppen

 

Läs också: 7 tips för att lyckas med amaryllis


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...