Annons

Så blir dina glas skinande rena

Har dina glas fått en ful, mjölkaktig beläggning? Så här blir du av med den!

Mejla
Dela (97)
Pinna

få bort beläggning på glas

Lär dig hur enkelt du får bort den fula beläggningen på glas och får ett kristallklart resultat!!

Visst är det irriterande med den fula, mjölkaktiga hinnan på glasen som envisas att bli kvar hur mycket vi än diskar och rengör? Orsaken är inte smuts, utan oftast är förklaringen hårt vatten och som tur är, är hinnan lätt att få bort – bara du vet hur du ska göra!

Annons

Om du handdiskar

Tillhör du dem som helst diskar sina glas, tallrikar och bestick i diskhon så kan du blanda en egen lösning som får glasen skinande rena:

Blanda 1 del vinäger med 1 del diskmedel och 3 delar vatten, häll över i en plastflaska och skaka om. Spruta blandningen på en mikrofiberduk eller en mjuk svamp (utan skrubbyta) och torka av glasen. Den fula beläggningen försvinner direkt och därefter kan du diska glasen precis som vanligt.

Om du använder diskmaskin

Att få bort den fula beläggningen på glasen är om möjligt ännu enklare i diskmaskin. Du ställer helt enkelt en liten skål som du fyller med vinäger i diskmaskinen och kör glasen, utan diskmedel, på normaltemperatur. När maskinen är färdig kör du programmet igen, men nu med diskmedel. Bonus: Diskmaskinen blir renare på kuppen!

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också: Så får du ugnsluckan skinande ren

hur-rengor-man-ugnsluckan 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...