Annons

Annons

Marängrulle med hallon

Vem kan motstå denna sötsyrliga marängdröm med hallon, grädde och lemon curd? Extra bra att den dessutom är helt glutenfri!


rulltarta-med-marang-och-hallon-recept

Smarrig marängrulle med en fyllning av hallon, vispgrädde och lemon curd!

TESTA OCKSÅ: Pizza som dessert – med hallon och nutella

• 1 rulle, ca 8 bitar

150 g hallon, 3 dl
5 äggvitor
ett par droppar färskpressad citronsaft
3 dl socker
½ dl potatismjöl

TESTA OCKSÅ: Chokladbakelse med hallonmaräng

Annons

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 msk lemon curd
4 dl färska hallon

TESTA OCKSÅ: Långpannebaka med hallon

Garnering
florsocker
färska hallon

1. Börja med att ge hallonen ett uppkok. Häll massan i en finmaskig sil och passera med hjälp av baksidan av en sked. Häll tillbaka den släta massan i den rengjorda kastrullen och koka ner tills enbart ca 1/4 återstår. Rör om då och då så att det inte bränns vid. Dra kastrullen från värmen och ställ åt sidan att kallna.
2. Sätt ugnen på 150°.
3. Vispa de rumsvarma äggvitorna tillsammans med ett par droppar citronsaft till ett fast vitt skum med absolut rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning, tills massan är blank och styv. Sikta sist ner potatismjöl och tillsätt hallonkrämen. Rör varsamt smeten slät.
4. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut släta längder tätt intill varandra på ett bakpapper, så att de lappar över varandra något. Den färdigutspritsade plattan bör mäta ca 25×25 centimeter.
5. Grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den känns torr och spröd på ytan. Ta ut plåten och dra över bottnen på ett bakgaller med pappret. Låt kallna.
6. Vispa grädden och smaksätt med lemon curd.
7. Vänd bottnen varsamt upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bre över citrongrädden och strö över hallonen. Rulla samman med hjälp av smörpapperet. Sikta över lite florsocker och garnera med några extra hallon. Servera ganska omgående.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

I vår shop: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...