Annons

Rolf Lassgård: ”Vill inte jobba med människor som är rädda”

Rolf Lassgård har rannsakat sig själv efter #metoo. Nu hoppas han att rörelsen kan leda till en positiv förändring i samhället. "Jag vill inte jobba med människor som är rädda", säger han till Aftonbladet.

Mejla
Dela (100)
Pinna

Ingjerd Egeberg och Rolf Lassgård i filmen Downsizing. Bild: Paramount/Courtesy Everett Collection/IBL

Rolf Lassgård är ständigt aktuell. Under hösten har Rolf Lassgård spelat in tv-serien Jägarna som kommer att visas under 2018. I januari har även filmen ”Downsizing”, där han spelar mot Matt Damon och Christoph Waltz, Sverigepremiär.

Annons

För Aftonbladet beskriver Rolf Lassgård 2017 som ett bra år, men också ett år där det funnits anledning att reflektera. Efter #metoo och #tystnadtagning har han fått rannsaka sig själv.

– Framför allt för min del har det handlat om att jag inte har sett någonting, just med den här tystnaden då. Förhoppningsvis skapar man nu ett klimat där det går att säga till utan att det blir så jävla stort. För det är inte så lätt att säga till alltid. Det tror jag att det förhoppningsvis har skapats bra grogrunder för.

”Det kan aldrig bli bra”

Rolf Lassgård tycker också att det är bra att rörelsen brutit tystnadskulturen, men höjer också en varningens finger.

– Det har skapats en plattform för att det här ska kunna påverka framtiden. Samtidigt är det jävligt viktigt vad som blir steg två av det här. Folkdomstolen kan ligga snubblande nära här på ett jävligt farligt sätt. Jag ser flera olika delar av det, säger han till tidningen.

Rolf Lassgård. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Men han säger också att han inte själv hört eller sett något av det som beskrivs.

– Jag vill inte jobba med människor som är rädda. Rädda är vi ändå när vi står framför kameran. Det kan vi vara tillsammans. Jag kan inte förstå människor som använder det som en slags arbetsmetodik. Det kan aldrig bli bra, säger Rolf Lassgård till Aftonbladet.

Läs också:

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...