Annons

Annons

Rolf Lassgård petad från Oscarsgalan

Rolf Lassgård är arg och besviken. Anledningen är att han ratats inför årets upplaga av Oscarsgalan och inte valts ut som en av dem som får representera filmen. "Det är en konstig prioritering", säger han till Expressen.


Filmen ”En man som heter Ove” fick en enorm framgång i Sverige och för några veckor sedan blev det också klart att den nominerats till en Oscar – filmvärldens allra finaste pris.

Rolf Lassgård spelar huvudrollen i filmen, men får inte representera den på plats i Los Angeles nästa vecka, rapporterar Expressen. Anledningen är att man fått fyra biljetter och dessa ska gå till två producenter, regissören Hannes Holm och dennes fru.

Annons
Gilla Allers på Facebook
Rolf Lassgård är upprörd över att han inte får representera "En man som heter Ove" på årets Oscarsgala. Bild: IBL Bildbyrå

Rolf Lassgård är upprörd över att han inte får representera ”En man som heter Ove” på årets Oscarsgala. Bild: IBL Bildbyrå

”Jag for i taket”

Beskedet var en besvikelse för Rolf Lassgård.

– Det handlar inte bara om min biljett. Det är en konstig prioritering man gjorde, det handlar om hur man täcker upp en film, säger han till Expressen och betonar att tävlingen ur hans perspektiv handlar om yrket skådespelare och fotografer.

Till tidningen säger han att han blev rejält upprörd när han fick veta att han inte skulle få någon biljett.

– Jag for i taket, jag är känd som en ganska snäll man men när jag blir arg så blir jag jävligt arg och det blev jag. Jag har varit både ledsen och knäckt och förbannad.

Rolf Lassgård sp

Rolf Lassgård spelar huvudrollen i ”En man som heter Ove”. Bild: IBL Bildbyrå

Är ändå på plats

Lassgård kommer trots allt att finnas på plats på galan nästa vecka. Men i stället för att sitta tillsammans med regissören och producenterna, ska han sitta bredvid Eva von Bahr och Love Larsson som är nominerade i kategorin bästa smink och mask för samma film.

De hade en biljett över, och Rolf Lassgård säger sig vara tacksam gentemot sina kolleger – samtidigt som han förundras över prioriteringen.

– Jag har ingenting emot att sitta med dem, men samtidigt borde jag vara ett självklart val för filmen.

Skådespelerskan Lia Boysen är en av dem som upprörts över att Rolf Lassgård ratas från galan.

”Jag är rasande o förtvivlad över att min kära kollega Rolf Lassgård inte behandlas med den självklara respekt man förväntar! Det sätter hela värdet av skådespelare i gungning” skriver hon bland annat på Facebook.

Regissören svarar på kritiken

Till Aftonbladet säger regissören Hannes Holm att han ”aldrig i livet skulle gå på en Oscarsgala om inte Rolf Lassgård hade en biljett”. Hans fru Malin har under många år jobbat med Hannes Holms filmer som B-fotograf och regiassistent.

– Jag känner det inte som att jag ”tar med min fru”. Malin har fungerat som ett bollplank till mig, jag skulle aldrig ha kunnat skriva manus så snabbt om jag inte hade haft henne att prata med dagligen, säger han till Aftonbladet.

Samtidigt, säger han, är det svårt att bevisa vilken stor inverkan hans fru har haft på ”En man som heter Ove”.

– Hur jag än vänder röven, så är det här en diskussion jag aldrig kan vinna, det kommer alltid att finnas folk som känner sig förbisedda, säger han till tidningen.

Läs också

Möt Rolf Lassgård

rolf-lassgardLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...