Annons

Snabb och enkel rödkålssallad

Fräscht och enkelt recept på rödkålssallad raw med smak av honung och malda nejlikor. Gott på julbordet till köttbullar, prinskorv, julskinka och revbensspjäll.

Mejla
Dela (48)
Pinna

Krispigt, fräscht och vegetariskt till julbordet!

Rödkålssallad raw – recept

• 6 pers • 10 min + tid att dra

Mer gott med rödkål: Frasig macka med skinka och rödkål

½ rödkålshuvud, 
800–1 000 g
2 msk rapsolja
3 tsk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
½ tsk malda nejlikor
½ tsk salt

Annons

Mer gott till julbordet: Julpaj med grönkål och ädelost

1. Strimla rödkålen med en vass kniv eller på en mandolin. Ringla över rapsolja, äppelcidervinäger och flytande honung. Tillsätt malda nejlikor och salt. Blanda ordentligt, gärna med händerna.
2. Låt rödkålen stå i kylen över natten eller ett par timmar före servering. Servera den till köttbullar, prinskorv, julskinka och revbensspjäll.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...