Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaRöda rosor – helt i prins Carl Philips smak

Så här mitt i kungliga bröllopsyran är rosor i kärlekens färg högaktuella – särskilt som en av dem heter 'Carl Philip'. Här är fyra fina röda rosor för din trädgård.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Carl-Philip

Blodröda rosen ‘Carl Philip’ blommar fram till hösten.

Rabattrosen ‘Carl Philip’ (Floribunda-Gruppen) doftar sött och medelstarkt. Den blir cirka 80 cm hög och har sammetsröd blomfärg och mörkt bladverk. Lång fin blomning – längre än en smekmånad – från slutet av juni till hösten. Zon 4.

Annons
Flammentanz

‘Flammentanz’ är en av de bästa röda klätterrosorna och har också god härdighet.

Klätterrosen ‘Flammentanz’ (Kordesii-Gruppen) är härdig till zon 6 och dessutom skuggtålig. Växer mycket kraftigt i södra delarna av landet. Blommar rikligt från slutet av juni och en månad framåt.

H-C-Andersen

‘H. C. Andersen’ är vacker som en saga med stora sammetsröda blommor.

Rabattrosen ‘H. C. Andersen’ (Floribunda-Gruppen) har en vackert mörkt röd färg och blommar överdådigt väldigt länge med start från juli. Höjden är cirka en meter. Plantan är mycket frisk och får sällan angrepp. Zon 4.

Amadeus

‘Amadeus’ håller sin färg bra under blomningstiden.

Klätterrosen ‘Amadeus’ (Storblommiga klätterros-Gruppen) kan bli upp över två meter hög, man kan också klippas och hållas som en buskros. Vackra djupt röda blommor från slutet av juni och en månad framåt, och med en blomningsomgång senare. Zon 3.

Inte bara snygga blommor: Rosorna som har det där extra

Riktigt bra rosor: Expertens lista

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...