Annons

Annons

Rickard Söderberg startar kör med hemlösa

Operasångaren Rickard Söderberg är aktuell i ett nytt tv-program. I den nya SVT-serien ”Gatans kör” bygger han en kör med människor från samhällets utkanter. ”Min världsbild är förändrad”, säger han till TT.


I totalt sex program får vi följa Rickard Söderberg och hans arbete med kören. Inför det allra första mötet är han inte säker på att någon alls ska dyka upp.

– I programserien får vi följa Rickards arbete med allt ifrån att hitta de medverkande körmedlemmarna till att drilla dom i olika enklare körverk. Serien är lika mycket en musikalisk resa som en skildring av körmedlemmarnas personliga utveckling under de veckor han jobbar med kören, säger Micael Lekberg, programchef på SVT.

Annons
Gilla Allers på Facebook
Bild: Janne Danielsson /SVT

Bild: Janne Danielsson /SVT

I Sverige beräknas ungefär 34 000 människor vara hemlösa. I Rickard Söderbergs hemstad Malmö är hemlösheten ett allt större problem. Enligt Ekot saknar 1 700 vuxna och nästan 900 barn bostad. En ökning med 30 procent jämfört med förra året.

Programmet spelades in i Stockholm under oktober och november. För att hitta körmedlemmar engagerade sig Rickard Söderberg också i en frivilligorganisation för hemlösa i Stockholm.

Bild: Janne Danielsson /SVT

Bild: Janne Danielsson /SVT

Tanken med att skapa en kör har varit att ge ett andrum till människor som befinner sig i en svår situation. I en annars kaotisk vardag ska körmedlemmarna få möjligheten att träffas, sjunga och ha en trevlig stund.

– Jag har tvingats att konfrontera så många förutfattade meningar som jag hade om den här gruppen människor. Jag har ju sett dem dagligen på Stockholms gator, men jag har aldrig lärt känna dem på djupet. Nu när jag har gjort det så är min världsbild förändrad, säger han i en intervju med TT.

”Gatans kör” sänds i SVT1 klockan 21.30 på onsdagar med start den 11 januari och sex veckor framåt.

Läs också:

Rickard Söderberg: Jag är beredd att strida för en bättre värld!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...