Annons

Så blir dina ugnsplåtar som nya igen

Lär dig fyra enkla sätt att rengöra ugnsplåtar – helt utan kemikalier.

Mejla
Dela (302)
Pinna

Ugnsplåtar är hårt utsatta när det gäller smuts och fläckar som kan kännas mer eller mindre hopplösa att bli av med.

rengöra ugnsplåtar

Lär dig rengöra ugnsplåtar helt utan kemikalier. Här är 4 enkla tekniker. Bild: IBL

Du kan undvika de värsta fläckarna genom att alltid använda bakplåtspapper – oavsett vad du steker, värmer eller bakar i ugnen. Pappret fungerar som ett skydd som fångar upp det mesta av det som spills ut över kanterna. När du är färdig slänger du bakplåtspappret och gör dig därmed också av med eventuella fläckar innan de hinner ta fäste.

Annons

Läs också: 4 vanor som gör att du aldrig behöver städa ugnen igen

Om olyckan redan varit framme ska du inte misströsta. Det är fullt möjligt att bli av med ingrodd smuts på ugnsplåtar, bara man vet hur man gör. Här lär vi dig fyra enkla tekniker.

4 enkla sätt att rengöra ugnsplåtar

Med såpa

Gno in ugnsplåtarna med vanlig grönsåpa. Värm ugnen till 100 grader och ställ in ugnsplåtarna. Värmen gör att smutsen lossnar, vanligtvis redan inom 15 minuter.

Med ättika

Häll ättika i formen så att vätskan täcker botten. Värm ugnen till 50 grader och ställ in plåten under några timmar. Ta lite stickprover under tiden och se om smutsen lossnar.

Läs också: 7 anledningar att alltid ha ättika hemma

Med bakpulver

Blanda några matskedar bakpulver med vatten i en skål och blanda ihop till en fast röra. Smeta därefter ut röran på bakplåten – täck ordentligt! Låt stå i minst 12 timmar och diska därefter som vanligt.

Med Coca-cola

Häll Coca-cola i bakplåten och låt den stå och dra i några timmar. Diska därefter som vanligt.

Källa: viivilla.se mfl

Välkommen till vår webbutik!


Svinhårsborstar 2st
Drömmer du om att få fason på dit torra och frissiga hår, då kommer svinhårsborsten bli din bästa vän. Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt, då dessa borstar inte bara reder ut tovor och är skonsammare mot håret än vanliga borstar. De hjälper även hårbotten med blodcirkulation, syresättning och fördelar de naturliga fetterna jämt över hela hårets längd, vilket resulterar i ett mjukt och glansigare hår som växer bättre. Dessa två borstar passar lika bra till kort och tunt hår som till långt och tjockt hår, då de är förstärkta med nylonborst tillsammans med svinhåret. Och den lilla borsten är perfekt att slänga med i handväskan eller på resan!

Gå till shoppen

Draperad klänning
En draperad klänning som är smickrande för alla former och som passar till både vardag och fest. Klä upp med vackra smycken och klackar eller använd till sneakers och skinnjacka. Klänningen är gjord i trikå och har ett mycket fint fall, smickrande drapering framtill och perfekt längd som slutar under knäna. Klänningen finns i trendigt paisleymönster och klassisk marinblå i stl S-XXL. Längd: 102 cm (S), 105 cm (M), 108 cm (L), 111 cm (XL), 114 cm (XXL) Byst omkrets: 90 cm (S), 94 cm (M), 98 cm (L), 102 cm (XL), 106 cm (XXL) Midja omkrets: 80 cm (S), 84 cm (M), 88 (L), 92 cm (XL), 96 cm (XXL) Ärmlängd: 45,5 cm (S), 46,5 cm (M), 47,5 (L), 48,5 cm (XL), 49,5 cm (XXL) Observera att tyget är väldigt stretchigt och flexibelt.

Gå till shoppen

Läs också

Så får du en skinande ren ugnslucka

hur-rengor-man-ugnsluckan

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...