Annons

Annons

3 busenkla sätt att rengöra persienner

Att rengöra persiennerna är något av det tråkigaste som finns, men nödvändigt! Här är tre smarta sätt att lösa det snabbt!


3 enkla sätt att rengöra persienner

Är du som vi, vill du säkert inte ens tänka på hur länge sedan det var du rengjorde dina persienner – det vill säga, om du någonsin har gjort det!

Och det säger ju sig självt att persienner är riktiga snuskfällor där damm, hudavlagringar, avgaser och matos har fått gro till sig under ÅRAVIS. Ingen miljö vi vill ha hemma egentligen, eller hur?

Annons

Men glöm allt om dyra mackapärer som persiennborstar och avancerade dammsugarmunstycken. Det bästa sättet att rengöra persienner är billigt och du har säkert redan allt du behöver hemma! Bäst av allt: Du är färdig på bara några minuter!

Gilla Allers på Facebook

rengöra persienner

Investera i ett par bomullshandskar

Köp ett par bomullshandskar, gärna modell lite grövre som man använder i trädgården, som du doppar i vatten med såpa eller diskmedel och vrider ur. Med dessa på händerna kommer du enkelt åt alla små skrymslen vid snörena.

Använd gamla strumpor

Äntligen användning för udda strumpor! Använd samma teknik som med bomullshandskar på händerna och dra av dammet, persienn för persienn. Släng strumpan när du är färdig.

Läs också: 7 smarta sätt att använda udda strumpor

Bygg en egen persiennrengörare

Allt du behöver är en gammal grilltång, eller liknande, fyra gummiband och ett par mikrofiberdukar. Vira dukarna runt tängerna och fäst med gummibanden. Nu har du ett smart verktyg som du snabbt och enkelt kan få bort dammet med från persiennerna!

Bonus: Persiennsnörena!

Har persiennsnörena blivit gula och flottiga kan du hälla vatten med diskmedel i en liten fryspåse. Ringla därefter i persiennsnöret i påsen och fäst  så högt upp på persiennen som möjligt med ett gummiband eller en klädnypa. Låt det hänga där tills smutsen har gett med sig och eftertorka med en trasa.

Källa: Smartavardagstips mfl 

Läs också: Så får du bort fula fläckar från toaletten

hur får man bort missfärgningar i toaletten?

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...