Annons

Annons

Så enkelt blir dina bestick som nya igen

Bikarbonat är huvudingrediens i världens bästa putsmedel till dina bestick. Vi lär dig framgångsreceptet som får dina knivar, gafflar och skedar att se splitternya ut igen.


Att knivar, gafflar och skedar tar stryk är kanske inte så konstigt med tanke på att vi använder besticken i princip varje dag. Men oavsett om du har lagt ut tusentals kronor på din vardagsservis, eller om du har fyndat på loppis så är det så frustrerande att se besticken missfärgas. Och hur mycket man än skrubbar och putsar så vill de envisa fläckarna aldrig ge med sig.

Annons
rengöra bestick bikarbonat

Trött på fula och fläckiga bestick? Vi lär dig göra en enkel blandning som får knivar, skedar och gafflar spegelblanka. Bild: Shutterstock

Men det finns en enkel lösning på problemet – och den finns mitt framför näsan på dig bara du öppnar skafferidörren! Lösningen stavas bikarbonat och allt du behöver är lite av det vita pulvret och lite vatten. Följ den enkla beskrivningen här under och se fram emot bestick som ser helt nyinköpta ut!

Så rengör du bestick med bikarbonat

Häll 2 msk bikarbonat i en liten bunke och fyll på med vatten, bara så mycket att det precis täcker pulvret.

Gilla Allers på Facebook

Rör om med en sked så att det bildas en pasta.

Använd en trasa som du duttar lite av bikarbonatblandningen på och putsa dina bestick. Du kommer bli förvånad hur snabbt beläggningar och fula fläckar försvinner!

Källa: Good Housekeeping 

Läs också

5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

hur får man bort missfärgningar i toaletten?

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...