Annons

Rengör din kaffekokare med bikarbonat

Trots att vi använder den varje dag glömmer vi ofta att rengöra vår kaffekokare. Här är ett enkelt knep som fixar det på nolltid – och nej, det handlar inte om vinäger…

Mejla
Dela (100)
Pinna

Bakterier ÄLSKAR din kaffekokare för den varma och fuktiga miljön. Trots detta är det inte många som rengör maskinen speciellt ofta. Men glöm allt om det gamla husmorsknepet med att rengöra kaffekokaren med hjälp av vinäger. Även om det funkar och blir rent kan smaken av vinäger hänga kvar och den smaken är ju inte riktigt vad vi önskar ska möta våra läppar när vi sörplar i oss morgonkaffet. Den bästa lösningen för att rengöra kaffekokare stavas bikarbonat! Det går snabbt, är superenkelt och lämnar ingen otrevlig eftersmak.

Annons
rengöra kaffekokare bikarbonat

Testa att rengöra din kaffekokare med bikarbonat och få ett skinande rent resultat på nolltid!

Så rengör du din kaffekokare med bikarbonat

Du behöver saft från en citron och 4 msk bikarbonat. Har du inte bikarbonat går det bra med bakpulver, men räkna då med att du behöver cirka tre gånger så mycket, dvs 12 msk.

1. Fyll kaffekannan med vatten och häll i bikarbonaten och rör om. Häll därefter vattnet i din bryggare och starta den. Du behöver inte använda något filter.

2. När vattnet har runnit igenom häller du tillbaka vattnet med bikarbonat i vattenbehållaren och upprepar den här processen två gånger till.

3. Ta kaffekannan från bryggaren utan att hälla ut vattnet. Låt svalna en stund på diskbänken och rengör sedan insidan av kannan med en svamp INNAN du häller ut allt vatten och bikarbonat.

4. När kannan är tvättad häller du ut vattnet, skölj kannan ordentligt innan du häller i citronsaften utspädd med vatten. Kör citronvattnet en gång genom kaffekokaren.

 Avsluta gärna med att låta vanligt vatten rinna genom kaffekokaren ett par gånger för att vara helt säker på att du sköljt den ordentligt.

Källa: Crazy Organized
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

6 supersmarta sätt att använda bikarbonat

bikarbonat

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...