Annons

Annons

Spela tärning!


Jag längtar inte till hösten, men väl till höstmyset med tända ljus, mustiga grytor och ett gott vin. Så här års blir jag också alltid sugen på att förändra lite i hemmet. Jag vill få in lite varmare färger, fler kuddar och mjukare filtar. Missa inte vårt stora inredningsextra i nr 41 med tips på hur du får in en extra ombonad känsla som man så väl behöver när det blåser kallt ute. Sällskapsspel hör också till höstmyset och just nu heter favoriten hemma hos mig 10 000. Allt du behöver är sex tärningar, papper och penna.

Annons

Spela 10 000
Du behöver 6 tärningar, papper och penna.
Det gäller att vara den som först kommer upp över 10 000 poäng.

POÄNG
5 = 50 p
1 = 100 p
Triss = Ögonen på en tärning x 100 p
Triss i 1:or = 1 000 p
4-tal = Triss x 2
5-tal = 4-tal x 2
6-tal = 5-tal x 2
Stege (alla sex tärningarna) = 500 p

REGLER
Kasta tärningarna och se vad du får. Du måste spara någonting i varje kast, men behöver inte spara alla tärningar som ger poäng. Lägg de poänggivande tärningarna åt sidan och fortsätt kasta de resterande. Kastar du tärningarna och inte får något som ger poäng förlorar du de poäng som du lyckats skrapa ihop och det är nästa spelares tur. Poängen från tidigare omgångar får du dock alltid behålla. När du fått poäng på samtliga tärningar får du kasta om alla sex tärningarna. Du behåller poängen du skrapat ihop till dess. Men slår du inga poänggivande tärningar nu så förlorar de du tidigare skrapat ihop vid denna slagomgång. Spelet går runt.

För att komma in i spelet och börja räkna poäng måste man ha kommit upp i 1 050 p. De första rundorna kan man alltså få kasta om och om igen. När man kommit upp över 1 050 p får man stanna när man vill och räkna poängen. Om man slår en värdelös hand får man minus 500 p och om man ännu inte är inne i spelet måste man alltså slå 1 550 innan man får börja räkna sina poäng.

Obs! Det går inte att spara ihop till någon av kombinationerna, utan för att få t ex en triss så måste du slå dem i ett kast, samma sak med 4-tal osv.

Om någon slår alla tärningar med samma siffra så nollas alla medspelares resultat, även den som eventuellt står på minus.

När man kommit över 9 050 så måste man gå ut (över 10 000) på en slagomgång. När en spelare gått ut har de övriga spelarna var sin chans att kasta tärningarna och får därmed en sista chans att vinna.

Lycka till!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...