Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaRappne tipsar hur du skapar en solig uteplats

Med Bosse Rappne i spetsen ser en ny visningsträdgård i Slottsträdgården Ulriksdal dagens ljus. Tips för solig uteplats!


Ulriksdal_rappne

Bosse Rappne i visningsträdgården på Ulriksdal med Gunilla Lundh som formgett den. ”Solgropen” är byggd av sköna naturmaterial, granitsten i olika former utgör golv och murar. Växtmaterialet i sluttningarna är torktåligt och solälskande i varma färger, planterat i väldränerande krossmaterial.

Nu utvidgar Slottsträdgården Ulriksdal i Solna med ännu en visningsträdgård. ”Solgropen” ska ge inspiration till nutidens trädgårdsägare att skapa en uteplats på ett ganska omöjligt ställe.

Annons

Idén till ”Solgropen” kommer från 1940-talets egnahemshus. Där hade man ofta en brant nedfart och trång port in till ett garage i källaren. Platsen utanför garagedörrarna är ofta outnyttjad i dagens läge.

Gilla Allers på Facebook

Under 2014 stod Ulriksdals första visningsträdgård, ”Enkla Trädgården”, färdig. Den och ”Solgropen” ingår båda i en serie visningsträdgårdar som utgår från trädgårdsmästaren på Ulriksdal, Bosse Rappnes, barndomsminnen. Han är född och uppvuxen på Ulriksdal som föräldrarna drev och han tagit över.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...