Annons

Annons

Krämiga portionspajer med rabarber

Lite syrlig och läckert krämig är den här pajen som serveras i söta portionsformar. En riktigt uppskattad efterrätt!


rabarberpaj-portionsform-recept

● 8 st

Pajdeg
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl

Fyllning
1 ägg
1 äggvita
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraiche
6 dl rabarber i bitar

Garnering
Florsocker

Annons

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen.

2. Dela degen i jämnstora bitar och tryck ut jämnt i portionsformar. Ställ kylskåpskallt att vila i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

3. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter, eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.

4. Blanda samman ägg, äggvita, socker, vaniljsocker och crème fraiche till slät konsistens.

5. Fördela rabarberbitarna i formarna och häll över äggkrämen.

6. Ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda tills fyllningen stannat, ca 15–18 minuter.

7.Servera pajerna lätt ljumma, gärna överpudrade med florsocker

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...