Annons

Annons

Rabarbermarmelad med vanilj

Godaste marmeladen gör du enkelt själv. En vaniljstång i ger en extra fin och rund smak!

Mejla
Dela (66)
Pinna

rabarbermarmelad

Marmelad med äkta vanilj

● ca 8 dl

1 liter rabarber
1/2 dl vatten
1 vaniljstång
5 dl syltsocker

1. Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vattnet.
2. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg ner både stång och frön i kastrullen.
3. Värm upp och låt rabarbern koka i ca 2 minuter.
4. Tillsätt syltsockret och rör om. Låt koka i ytterligare ca 2 minuter.
5. Dra kastrullen från värmen och skumma marmeladen. Häll därefter upp på väl rengjord burk. Förslut väl och förvara mörkt och kallt

Annons

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...