Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaRabarberdrottningen bjuder in till fest

Vi har ställt tre snabba frågor till ”Rabarberdrottningen” Ingar Nilsson, författare och journalist, som medverkar på rabarberfestivalen i Åbergs Trädgård & Café i Ystad den 6-7 maj.


Ta chansen att lära dig mer om rabarber. Första helgen i maj blir det rabarberfest med provsmakning av olika sorter, föredrag om rabarber och baktävling.

Festivalen hålls för tionde året. Har din rabarberkärlek varat lika länge?
Ja, ännu längre än så! Jag tog initiativ till festivalen sedan jag själv fått upp ögonen för rabarber efter en resa till Wakefield i England. Där hålls en stor rabarberfestival och jag fick veta så mycket jag inte hade en aning om och blev jätteintresserad

Annons

Vad är det som är så speciellt med rabarber?
Det är en sådan växt som alla har men många inte vet så mycket om och hur man sköter den – den får kanske varken vatten eller gödning, något den verkligen behöver. Folk underutnyttjar rabarbern, man kan göra så mycket mer av den än paj. Den är spännande att testa i maträtter, det är stor skillnad på de olika sorternas smak och utseende. Men det jag mest går igång på är rabarberns spännande historia. Den har varit en viktig medicinalväxt, och används än i dag i Kina.

Gilla Allers på Facebook

Naturligtvis vill vi veta din favoritsort och vad du tycker är godast att göra med rabarber!
Oj, det är svårt att välja… ’Valentine’ är exceptionellt god. Även ’Spangsbjerg’ och ’Rosenhagen’. Det är riktigt gott med rabarber i kryddstarka blandningar, till exempel i en stark glace på revbensspjäll, eller i en salsa till feta fiskar.

Text: Anni Andreasson
Bild: Monica Ljungberg

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...