Annons

Annons

Pumpapasta med kantareller

Vacker, smakrik och färggrann pastarätt med smörstekta kantareller, bacon, vitlök, pumpa och spenat.


pumpapasta

Pumpapasta med kantareller

Resterande pumpa håller ett bra tag i kylen. Pumpa är gott att både sylta och göra soppa på!

• 2 pers • ca 40 min

ca 150 g färsk pasta, t ex tagliatelle, el torkad pasta.
1/2 pkt bacon
1/4 liten butternutpumpa
1 liten bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
100 g rensade gula kantareller el trattkantareller
1 msk smör till stekning
1 näve babyspenat
2 msk hackad bladpersilja
salt och peppar

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Sätt ugnen på 200º.
2. Skär baconet i mindre bitar och tillaga i varm ugn tills det är krispigt, ca 10 minuter. Ta ut och dela i mindre bitar.
3. Skala pumpan och skiva i tunna skivor med en mandolin eller potatisskalare. Skala och skiva schalottenlöken. Skala och riv vitlöken.
4. Stek svampen i smör. Tillsätt sedan vitlök och schalottenlök och stek mjukt på medelvärme. Vänd ner spenaten och persilja precis före servering.
5. Koka den färska pastan al dente enligt anvisningar på förpackningen. Lägg ner den hyvlade pumpan i pastavattnet precis innan pastan är klar.
6. Blanda pumpapastan med svampröran och baconet. Smaka av med salt och peppar.

Tips!
Det är gott att vända ner hyvlad rå pumpa också!

Av: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson

Fler goda kantarellrecept!

kantarell-bruschetta Bruschetta med kantareller

ostpaj med kantareller Paj med västerbottenost och kantareller



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...