Annons

Programledaren Rickard Olsson slutar på SVT

Rickard Olsson har varit programledare för "Vem vet mest" under tio år. Nu är det dock klart att programledaren lämnar SVT efter säsongen. "Han har gjort sin sista inspelning", säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg till Aftonbladet.

Mejla
Dela (198)
Pinna

Rickard Olsson lämnar ”Vem vet mest” efter förändringarna. Bild IBL

”Vem vet mest” fortsätter utan folkkära Rickard Olsson

Rickard Olsson har lett populära frågesportprogrammet ”Vem vet mest” i SVT under ett decennium. Sedan i somras har programledaren och SVT legat i förhandlingar om en eventuell fortsättning. Anledningen är bland annat den förändring som innebär att programmet ska sändas veckovis istället för som tidigare varje vardagskväll.

Annons

En förändring som Rickard Olsson tidigare varit kritiskt till.

– Det här är ett jätteslag mot mig… Vi har en halv miljon tittare per dag, för en väldigt billig peng. Det är svårt att förstå. Det är som ”Va, skojar ni?”, sade Rickard Olsson till Expressen i maj då ändringen meddelades.

Programledaren, som är frilans, har haft kontrakt till sista december.

SVT söker ny programledare

Enligt SVT väljer nu programledaren att lämna programmet.

– Vi vill gärna att han skulle fortsätta förstås och även göra den nya versionen. Han har funderat länge och väl och kommit fram till att det här är inte det han vill göra, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg till Aftonbladet.

Beslutet kring ”Vem vet mest” innebär dock inte att Rickard Olsson inte kan komma att dyka upp i rutan även framöver i andra sammanhang. De senast inspelade avsnitten av ”Vem vet mest” kommer att sändas i SVT under våren. SVT söker dock en ny programledare och räknar med att ha ett nytt namn klart i februari.

Läs också

Här är deltagarna i ”Så ska det låta” 2018

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...