Annons

Prinsessan Sofia: ”Vi kollade lite blygt på varandra”

Sveriges senaste prinsessa blir ett år äldre. Den 6 december fyller prinsessan Sofia 33 år!

Mejla
Dela (281)
Pinna

Prins Carl Philip om första dejten: ”Jag tänkte ‘helskotta heller’”

Prinsessan Sofia föddes som Sofia Hellqvist den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus. De första åren bodde familjen i Stockholmsförorten Täby innan de flyttade till Älvdalen i Dalarna.

Annons

Prinsessan Sofia. Bild: Mattias Edwall, Kungahuset.se

År 2005 medverkade Sofia i dokusåpan Paradise Hotel. Under hösten samma år flyttade hon sedan till New York för att studera redovisning med inriktning på affärsutveckling. Där blev hon även certifierad yoga-lärare.

Gilla Allers på Facebook

Ett par år senare träffade hon prins Carl Philip. För Dalarnas Tidningar har paret tidigare berättat om det första mötet som skedde under en lunch 2009.

– Vi kollade lite blygt på varandra, och visst sa det klick, men att det skulle sluta på det här viset kunde jag aldrig tro, sa Sofia då.

Bild: IBL Bildbyrå

Paret passade också på att berätta om sin första dejt som skedde på en go-cart bana.

– Jag tänkte att det bara skulle bli lite lugnt åka, men så hade vi andra kompisar som drog iväg och då flög fan i mig, och jag tänkte ”helskotta heller”, sa prins Carl Philip till Dalarnas Tidningar 2014.

2010 grundade prinsessan Sofia Project Playground tillsammans med Frida Vesterberg. Fram till april 2015 arbetade hon som generalsekreterare och är numera aktiv hedersordförande.

Gifte sig i Slottskyrkan 2015

Den 27 juni 2014 tillkännagavs förlovningen mellan prinsessan Sofia och prins Carl Philip. I juni året därpå gifte de sig i Slottskyrkan.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har två barn, prins Alexander, som föddes den 19 april 2016, och prins Gabriel, som föddes den 31 augusti 2017.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel. Bild: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Prinsessan Sofia är hertiginna av Värmland.

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL

 

Missa inte: Carl Philip och Sofia utsedda till ”Vackraste kungliga familjen”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...