Annons

Annons

Världens godaste plommonpaj

Baka plommonpaj med mandelmjöl och få ett knaprigt pajskal till ett supersaftigt bakverk.

Mejla
Dela (0)
Pinna

plommonpaj med mandelmjöl recept

Plommonpaj med mandelmjöl – recept

De som har testat denna plommonpaj med mandelmjöl kallar den för för världens godaste plommonpaj och vi håller med. Testa själv det enkla receptet och njut av saftiga bitar till fikastunden.

ca 14 bitar 2 tim

6 dl mandelmjöl
150 g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 medelstora ägg

Fyllning
300 g mandelmassa
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl

Garnering
12 plommon
1 dl mandelspån

Servering
Vispad grädde

1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Degen kommer att vara lite lös och kladdig. Låt stå i kyl ca 20 minuter.

2. Tryck ut degen i en låg smord springform med avtagbar botten på 28 cm i diameter. ”Mjöla” dina fingrar med mandelmjöl så går det lättare. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Om kanterna kasar ner under tillagningen kan du trycka upp dem direkt med en vanlig bestickkniv när du tagit ut den.

4. Sänk ugnsvärmen till 175°. Dela och kärna ur plommonen.

5. Grovriv mandelmassan. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i plommonhalvorna med den rundade sidan uppåt.

6. Strö över mandelspån och grädda i mitten/övre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna något, lossa sedan försiktigt ur formen och servera med kall, vispad grädde.

Annons

Bild: Ralph Månsson

I vår shop: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...