Annons

Annons

Plocka björnbär!

Björnbärs- och citronmarmelad sätter guldkant på varje frukost och nybakad scone.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Björnbärsmarmeland

Stora, svarta och vansinnigt goda – björnbären är här! Rusta dig för riviga revor och dra ut i skogen och plocka. Belöningen blir god marmelad som räcker till många söndagsfrukostar framöver…

Björnbärs- och citronmarmelad

Tänk dig en brunch med nybakade scones och hemmagjord björnbärsmarmelad. Mmm!

Annons

● ca 5 dl

300 g björnbär, ca 6 dl
finrivet skal och saft av 1 citron
2 dl syltsocker
1 1/2 dl ljust muscovadoråsocker

Gilla Allers på Facebook

1. Lägg björnbären i en kastrull. Tvätta citronen väl och finriv det yttersta på skalet. Pressa ur saften. Tillsätt skal och saft i kastrullen.
2. Strö över syltsocker och muscovadoråsocker och värm upp under omrörning. Låt därefter sylten koka utan lock i ca 5 minuter.
3. Dra sylten från värmen och skumma den väl. Häll upp på varma väl rengjorda burkar som försluts väl. Förvara mörkt och svalt.

Recept: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...