Annons

Annons

Playboyen, hustrun – och nakenmodellen

Åkeriägaren Bill Hall startade med två tomma händer. Nu blomstrar affärerna, han är miljonär och kan unna sig allt. Men när han träffar dansaren och nakenmodellen Bonnie blir det för mycket av det goda…


Bill Hall med älskarinnan Bonnie Contreras.

Triangeldramat slutade i tragedi

Bilisterna på väg 1604 i Texas trodde inte sina ögon. Var det på riktigt? Flera ringde larmcentralen och undrade om det pågick en filminspelning.

De blev vittne till en vild biljakt med två bilar och en motorcyklist. När dramat var över låg en man livlös vid vägen.

Annons

För 50-årige Bill Hall, mångmiljonär och playboy, var det kulmen på en bisarr kärleksaffär där han själv hade huvudrollen.

Läs också: Hon gömde ett lik i sin trädgård

Bill körde motorcykeln och blev rammad. Bakom ratten satt Frances Hall, hans hustru sedan 32 år. I den andra bilen körde hans älskarinna sedan tre år tillbaka, dansaren och nakenmodellen Bonnie Contreras.

Tre år senare skulle en jury i San Antonios domstol avgöra om Bill Halls död var ett överlagt mord eller en tragisk olycka.

Gifte sig unga

Både Frances och Bill hade vuxit upp under ekonomiskt tuffa förhållanden. De träffades som 16-åringar i skolan i San Antonio i Texas och gifte sig två år senare. Så småningom fick de två barn, dottern Nikki och sonen Justin.

Bill tillsammans med hustrun Frances.

Bills stora intresse var lastbilar och när han var 20 tog han lån, köpte en lastbil och startade åkeriet Bill Hall JR. Trucking. I början satt han själv bakom ratten så gott som dygnet runt medan Frances skötte det administrativa på kontoret. Affärerna blomstrade.Vid Bills död 2013 hade åkeriet över hundra bilar och var värderat till 128 miljoner kronor.

Läs också: Skylar mördades av sina kompisar

Efterhand som firman växte förändrades Bill Hall. Pengar var inte längre ett problem. Han hade råd med allt han önskade. Efter att barnen hade flyttat hemifrån, gick det snabbt utför för mångmiljonären. Från att ha varit en hårt arbetande familjefar blev han mer och mer en egoistisk playboy. Han njöt av det goda livet, utan att ta någon hänsyn till någon annan. När Bill roade sig på Bahamas, på Hawaii och i Mexiko – oftast tillsammans med någon älskarinna – var Frances hemma och skötte företaget.

– Pappa var inte längre någon förebild för mig och min syster. Vi tyckte synd om mamma när han stack iväg på sina resor. Det var förnedrande att hon fick betala alla dessa middagar för två, där den ena var pappas älskarinna, berättade Justin efter pappans död.

Kände sig utnyttjad

Några skulle nog säga att Frances tolerans gränsade till naivitet. I åratal såg hon mellan fingrarna och övervägde aldrig att skilja sig. När de gifte sig 1981 hade hon lovat att följa honom i nöd och lust, ett löfte hon inte tänkte bryta.

Men det smärtade. Hon kände sig utnyttjad och skämdes.

– Men han kommer alltid hem igen. Jag vet att han älskar mig, så jag låter honom hållas, sa Frances till en väninna.

Blev droppen

Men affären med en av kvinnorna blev till sist droppen. Hon hette Bonnie Contreras och hade rykte om sig att kunna få de mest trofasta män på fall.

– Mina färdigheter att tillfredsställa män avgörs bara av storleken på deras plånböcker, berättade dansaren i en herrtidning.

Läs också: Slumpen fällde Marina Johanssons mördare

De hade träffats på en nattklubb i San Antonio sommaren 2011. Bill gjorde som vanligt inget för att dölja sin otrohetsaffär och de flesta trodde att detta var ett i raden av korta snedsprång. Men Bonnie ville inte nöja sig med att vara älskarinna.

Bill betalade alla Bonnies utgifter – allt från hyran till smycken, kläder och bröstinplantat. Hon fick en fyrhjulsdriven BMW och en sportig Mercedes. Till slut tillbringade Bill mer tid med älskarinnan än med sin fru.

Kände sig hotad

Frances förstod att Bonnie inte var som Bills tidigare älskarinnor. För första gången kände hon att äktenskapet på allvar var hotat. Hon bad till slut sin man att avsluta affären. Bill försökte bryta men Bonnie hade andra planer, hon ville gifta sig med mångmiljonären.

Fredagen den 13 september 2013 fick Frances ett sms på mobilen, det första av flera tusen obehagliga från Bonnie.Till textmeddelandena hade hon bifogat nakenbilder på sig och Bill:

”Bill är mycket nöjd med mina bröst efter att han betalt för att få dem vidgjorda. Hur ser dina ut? Är de inte lite för gamla, du har ju trots allt fyllt 50”, löd texten.

Nu började ett månadslångt helvete för Frances. Under drygt tre veckors tid fick hon nästan 
4 000 meddelanden från sin ”rival”, de flesta med utmanande bilder. Tonen blev allt mer obehaglig och hotfull. Det var bilder på huset med texten ”Jag står precis utanför”, i ett annat skrev Bonnie att hon satt sig två bänkrader bakom paret när de var på bio.

Läs också: Peggy mördades av sin svärdotter

Den psykiskt nedbrutna och olyckliga Frances försökte tala med sin man om förföljelsen, men även Bill kände sig maktlös. Barnen Nikki och Justin kontaktade Bonnie och bad henne att lämna föräldrarna i fred.

Justin berättade efter sin fars död att han hade erbjudit älskarinnan en större summa pengar om hon lovade att avsluta förhållandet. Men Bonnie svarade med att hon inte tänkte nöja sig med en liten del av kakan när hon blivit lovad hela.

Ville vara i fred

Efter tragedin på väg 1604 visade utskrifter från Bill Halls telefonsamtal och meddelanden att han flera gånger bett Bonnie att lämna honom och hustrun i fred. Det hade inte hjälpt, snarare fått en motsatt effekt.

Den tragiska torsdagen den 10 oktober 2013 hade Frances varit och sett sin brorsdotter spela volleyboll och var på väg hem i sin stora Cadillac. Inte långt från kontoret fick hon syn på en bil hon kände igen, hennes och Bills Range Rover – och det var Bonnie Contreras som körde. Bakom henne kom Bill Hall på sin 
Harley-Davidson.

Läs också: Kvinnomördarens klumpiga misstag fick honom fälld

Frances förklarade vid ett senare tillfälle att hon blivit så förvånad över att se dem tillsammans och att synen av mannens älskarinna gjorde henne mörk i sinnet.

Hon vände bilen och ringde dottern Nikki för att berätta. Nu tänkte hon konfrontera älskarinnan en gång för alla. Då ringde Nikki till Bonnie och lämnade ett meddelande på hennes telefonsvarare: ”Jag har sagt till dig att du ska hålla dig borta från min pappa och min familj, ditt förbannade luder.”

Körde in i bilen

En stund senare började biljakten som skulle kosta Bill Hall livet.

Bill på mc.

Vittnen såg hur Frances i full fart körde in i baken på Bonnie Contreras bil. Jakten gick i 140–150 km i timmen. Bonnie Contreras bil blev påkörd ett femtontal gånger.

Bonnie förklarade senare för polisen att hon varit skräckslagen och fruktat för sitt liv: ”Vid ett tillfälle såg jag Bill köra upp vid sidan av Frances bil.

Plötsligt svängde hon bilen mot honom så att hans styre träffade fönstret till baksätet. Motorcykeln välte och jag tvivlar inte för en sekund på att hon gjorde det med vilje.”

Läs också: Dubbelspelet blev mördarens fall

Kvinnorna stoppades av polisen. Bonnie kördes svårt chockad till sjukhuset medan Frances fördes bort med handklovar.

Bill Halls skador var livshotande. När läkarna, klockan fem på morgonen, meddelade att Bill hade avlidit häktades Frances, misstänkt för överlagt mord.

Under förundersökningen släpptes Frances mot borgen och i augusti samma år började rättegången.

Yrkade på livstid

Frances Halls försvarare hävdade att det hela rörde sig om en olycka när hans klient råkat köra in i sin mans motorcykel. Samtidigt berättade han för juryn om de tusentals meddelanden hans klient fått ta emot, meddelanden som brutit ner henne psykiskt och gjort henne till ett nervvrak.

Åklagaren yrkade på att Frances skulle dömas till livstids fängelse för överlagt mord, men försvararen lyckades övertyga juryn om att det inte var tal om något avsiktligt mord, däremot en aggressiv handling utförd under påverkan av starka känslor.

Den 30 augusti 2016 dömdes Frances till två års fängelse och kommer troligtvis att friges våren 2018. Bill Halls död räknades med andra ord som en tragisk olycka och inget överlagt mord.

Läs också: En harmlös deckare hjälpte polisen lösa mordfallet

Bonnie Contreras lämnade rasande rättssalen och ville inte kommentera domen. Hon har krävt mer än 20 miljoner kronor i skadestånd för de psykiska skador som Frances Hall orsakade henne under den dramatiska biljakten.

I en tv-intervju berättade Frances Hall att hon efter sin fängelsevistelse ser fram emot att återförenas med sina barn och barnbarn, och att hon inte tänker stämma Bonnie Contreras för de skador hon åsamkat familjen Hall.

Text: Carsten Holst
Svensk bearbetning: Peter Helperin
Bild: Focus News Agency och IBLLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...