Annons

Annons

Din plats i syskonskaran avslöjar hur du är i ett förhållande

Vilken roll har din partner i syskonskaran? Och vilken roll har du? Kanske kan detta förklara ett och annat om er relation...


placering i syskonskaran relationer

Din plats i syskonskaran gör större skillnad för den du är i dina relationer än du tror!

Din plats i syskonskaran avgör vem du är i relationer

I grund och botten handlar det om vilka egenskaper du besitter och vilken personlighet du har snarare än var i syskonskaran du är. Men generellt kan man se vissa mönster som i teorin fungerar bättre än andra, skriver William Cane som är författare till ”The birth order book of love”.

Är du äldst, yngst eller mellanbarn?

Här är dina egenskaper:

Äldst: du är dominerande, självsäker och har god organisationsförmåga. Eftersom du var den som föddes först fick du föräldrarnas uppmärksamhet helt själv och allt du gjorde hyllades. Du når med stor sannolikhet framgång i din karriär.

Annons

Mellanbarn: du är social, duktig på att kompromissa och till viss del även rebellisk. Du ogillar konflikter och har ofta varit den som slutit fred mellan dina äldre och yngre syskon. Samtidigt gillar du äventyr och till viss del att trotsa när du är på det humöret.

Yngst: du är social, charmig och till viss del även egocentrisk. Eftersom du är sist ut har dina föräldrar släppt på uppfostran något och du har ibland haft det lätt för dig. Samtidigt har du aldrig haft några problem med att umgås med äldre människor tack vare dina äldre syskon.

Läs också: 7 säkra tecken på att du blivit PRECIS som din mamma!

Och här är den bästa matchningen:

Äldst med yngst:

Den bästa kombinationen sett till personligheter. Yngsta barnets vilja att bli omhändertaget passar bra till äldsta barnets kontrollbehov.

Äldst med mellan:

Äldsta barnet styr gärna medan mellanbarnet hellre gör kompromisser. Det kan i längden innebära att mellanbarnet känner att hen ger mer än hen får tillbaka.

Äldst med äldst:

Det här kan bli en kamp där båda är vana vid att styra. Så länge båda lär sig att kompromissa och då och då backa tillbaka kan det bli bra.

Läs också: 9 tecken på att din syster är din bästa vän

Mellan med yngst:

En bra matchning om mellanbarnet kombinerar sin förmåga att kompromissa och yngsta barnet delar med sig av sin förmåga att kommunicera.

Mellan med mellan:

Båda är villiga att kompromissa men det kan bli problem om ingen är villig att konfrontera den andra. Här är det viktigt att båda hjälper varandra att uttrycka sina åsikter och känslor.

Yngst med yngst:

Den här relationen blir rolig – och kaotisk. Båda är lättsamma och utåtriktade men eftersom ingen har en naturlig vilja att ta befäl eller ansvar kan det lätt bli kaos.

Test: Vilken typ av svärmor är du?

Yngst med ensambarn:

Kan fungera bra då ensambarnet likt det äldsta syskonet står för struktur och ordning medan det yngsta barnet står för spontanitet.

Ensambarn med ensambarn:

Risken för missförstånd är stor när båda är ovana vid att läsa andras signaler. Här gäller det att vara öppen och tydlig i sin kommunikation.

Text: Thowe Wagner Larsson, elle.se

Läs också

10 varningssignaler att ditt äktenskap är på väg att krascha

tecken på dåligt äktenskap

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...