Annons

Annons

Pernilla Wahlgren portas från Melodifestivalen – av sonen

På lördag tävlar Benjamin Ingrosso i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö. Men i publiken kommer varken mamma Pernilla Wahlgren eller pappa Emilio Ingrosso att sitta och heja. Artisten har nämligen portat sina föräldrar från att komma, skriver Expressen.


Pernilla Wahlgren får inte sitta i publiken och heja inne i Malmö Arena på lördag, när sonen Benjamin Ingrosso debuterar i Melodifestivalen med låten ”Good lovin”. Inte heller pappa Emilio Ingrosso kommer att vara på plats.

Annons

Anledningen är att Benjamin Ingrosso själv har portat sina föräldrar från tävlingen, rapporterar Expressen. Anledningen till det drastiska beslutet är att han inte vill att fokus ska tas från honom som artist.

Gilla Allers på Facebook

– Jag hoppas att folk ser mig mer som en egen individ, och inte som någons brorsa eller son, säger han till Expressen.

Benjamin Ingrosso har portat sina föräldrar från lördagens deltävling, skriver Expressen. Bild: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Benjamin Ingrosso har portat sina föräldrar från lördagens deltävling, skriver Expressen. Bild: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Storebror i stället för föräldrarna

Han säger till Expressen att han tycker det är viktigt att bli uppmärksammad för den musik han själv gör, snarare än för det hans kända mamma Pernilla Wahlgren gör och har gjort.

– När det gäller mitt yrke vill jag att folk ska känna igen mig för det jag gör, och inte för det någon runtomkring mig gör. Man vill ta sig igenom själv, säger han till tidningen.

I stället för mamma och pappa, kommer storebror Oliver Ingrosso samt Benjamins bästa vänner att sitta och heja i publiken. Men skulle han gå vidare till final, får föräldrarna komma och heja på honom där i stället, skriver Expressen.

Pernilla Wahlgren får inte komma och stötta sonen Benjamin Ingrosso som deltar i lördagens deltävling i Melodifestivalen. Bild: Magnus Liljegren/All Over Press/IBL Bildbyrå

Benjamin Ingrosso vill inte förknippas med mamma Pernilla Wahlgrens musik, utan strävar mot att slå igenom med sina egna låtar. Bild: Magnus Liljegren/All Over Press/IBL Bildbyrå

För- och nackdelar med känd släkt

För Allers har Benjamin tidigare berättat att han är orolig för att folk ska tro att han har glidit in i branschen på ett bananskal tack vare sin kända släkt, som förutom föräldrarna också består av bland annan mormor Christina Schollin, morfar Hans Wahlgren, morbröderna Linus och Niklas Wahlgren samt kusinen Sebastian Ingrosso som tidigare ingick i DJ-kollektivet Swedish House Maffia.

– Givetvis finns det många fördelar med så många i familjen i samma bransch, mest för goda råd, tips och förståelse – de har ju enormt mycket erfarenhet. Nackdelarna är ju att en del tror att jag bara glidit runt på en räkmacka, men så kan jag garantera att det inte har varit. Det är snarare så att jag ses på med ännu mer kritisk blick och har mycket att bevisa, sa han till Allers.

Benjamin Ingrosso tillsammans med systern Bianca, storebror Oliver, lillebror Theo och mamma Pernilla Wahlgren. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Benjamin Ingrosso tillsammans med systern Bianca, storebror Oliver, lillebror Theo och mamma Pernilla Wahlgren. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Stöttar – trots allt

Att Benjamin Ingrosso trots allt har sin mammas fulla stöd, även om hon inte är på plats på lördag, går ändå inte att ta miste på.

På sin blogg skriver Pernilla Wahlgren att hon tittade på den första deltävlingen tillsammans med sonen förra lördagen: ”Tänk att Benjamin ska stå där själv på scenen nästa vecka….! Jag kommer säkert att vara mer nervös än han, haha. Men det ska bli så himla kul att ni nu också äntligen får höra hans låt ”Good Lovin” som Benjamin skrev när han var i L.A! Nu är jag ju synnerligen partisk –  men jag äääälskar låten!!”, skriver hon.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...