Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaSå sortbestämmer du dina äpplen – med en app

Hjälp med sortbestämning av dina äppelträd och annat bra att veta om äpplen, kan du få via gratisappen Svenska äpplen.


Vet du vad det är för ett äppelträd som står i din trädgård? Vill du få hjälp med sortbestämning och veta mer om äppelodling eller dina favoritäpplens historia?

Nu kan du framstå som rena pomologen med Svenska äpplen, Nordiska museets nya gratisapp för iOS och Android!

Annons

Apple_app

Nordiska museets app Svenska äpplen underlättar för alla som vill veta mer. Den innehåller fakta och kunskap om drygt trehundra svenska äppelsorter och kan hjälpa till med sortbestämning av frukter.

Samla på dina favoriter

Självklart finns också interaktiva funktioner:

– Genom att svara på fyra frågor om storlek, färg, form och mognad så kan du få hjälp med att ta reda på vilken sort som finns i din trädgård. När du hittat din äppelsort kan du se var andra odlar den, lägga till bilder, placera dina fruktträd på kartan. Du kan också se vilka sorter som är mest populära och odlade. Under ’Min trädgård’ kan du samla på dina favoriter och träd som du odlar, berättar Robert Ziherl, producent på Nordiska museets avdelning Nya medier.

I appen finns också råd om äppelodling, plantering, skötsel, ympning med mera från trädgårdsmästarna på Julita gård i Sörmland, som ägs och drivs av Nordiska museet.

Aroma akvarell av Ingrid-Nilsson ur Nordiska museets samling.Vid sortbestämning av äpplen tittar pomologen på frukten med skafthålan nedåt, sortens egenskaper framträder tydligare från den vinkeln. Därför är äpplesorterna avbildade upp-och-ned för en lekman!

Aroma akvarell av Ingrid-Nilsson ur Nordiska museets samling.Vid sortbestämning av äpplen tittar pomologen på frukten med skafthålan nedåt, sortens egenskaper framträder tydligare från den vinkeln. Därför är äpplesorterna avbildade upp-och-ned för en lekman!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...