Annons

Annons

Baka småkakor med pelargoner

Ljuvliga småkakor med frisk pelargonsmak, här med doftpelargonen Doktor Westerlund som ger fräsch och syrlig smak till både sallader och bakverk!

Mejla
Dela (135)
Pinna

pelargonkaka

• ca 60 st

250 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
2 msk hackade pelargonblad, t ex Dr Westerlund
½ tsk hjorthornssalt

Fyllning
4 msk fast röd sylt

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Garnering
Pelargonblad och -blommor

1. Sätt ugnen på 175.
2. Rör matfett och socker poröst.
3. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjölet, hackade pelargonblad ochhjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
4. Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och fyll den med sylt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Rör samman ingredienserna till glasyren. Bre ut på de varma längderna. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Av Håkan och Susanne Olsson, pelargonsamlare i skånska Flyinge
Bild: Minna Mercke Schmidt

 

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...