Annons

Annons

Peggy mördades av sin svärdotter

Suzanne Nadell-Scacci gjorde en fruktansvärd upptäckt. Hennes förmögna 80-åriga mamma Peggy låg död framför henne med en kniv i bröstet. Polisen tog in Suzanne för förhör, ovetandes om att det fanns andra mer ondsinta släktingar...


 Peggy Nadell blev 80 år gammal.

Peggy Nadell blev 80 år gammal.

Peggy Nadell blev brutalt mördad av svärdottern

Suzanne Nadell-Scacci, 55, hade en nära relation till sin mamma. Varje morgon ringde hon till 80-åriga Peggy Nadell för att höra hur det var med henne. Det hade hon gjort varje dag sedan 2003 då hennes pappa avled.

Annons

Men lördagen den 25 januari svarade inte Peggy i telefonen och Suzanne blev genast orolig. Hon ringde flera gånger utan att få något svar och till slut bestämde hon sig för att köra hem till sin mamma.

Läs också: Mordgåtan löstes – efter 20 år

På vägen dit ringde hon sin svägerska, Diana Nadell. Hon var gift med Suzannes yngre bror, Jim, och paret bodde i Miami med sina två barn. Diana brukade, precis som Suzanne, ringa sin svärmor nästan varje dag och nu berättade Diana att även hon hade ringt Peggy på morgonen, men att ingen svarat. Diana skulle gå på bröllop i Washington och hade därför inte försökt ringa fler gånger.

Kniv i bröstet

Suzanne knackade på dörren till sin mammas hus, men ingen öppnade. Hon hade en egen nyckel med sig och öppnade i stället med den. Redan i hallen möttes hon av en fruktansvärd syn: vid foten av trappan låg Peggy med en kniv i bröstet.

Suzanne sprang fram och drog ut kniven och började göra hjärt-lungräddning, men det var för länge sedan för sent att rädda Peggy. Den chockade dottern ringde larmcentralen i total panik.

– Åh Gud! Jag behöver en ambulans omedelbart. Jag tror att min mamma har ramlat nerför trappan med en kniv i handen och huggit sig själv i bröstet.

Innan ambulansen och polisen kom ringde Suzanne tillbaka till sin svägerska och berättade att hon hade hittat sin mamma död. Diana Nadell skrek rakt ut i andra sidan luren.

Läs också: Mordet på skådespelaren chockade Hollywood

Misstänkt mordvapen

Trots att Suzannes första tanke var att det handlade om en olycka kunde polisen konstatera att så definitivt inte var fallet. Peggy hade fått ett hårt slag i huvudet och på golvet en bit från kroppen låg en hög statyett. ”Mordvapnet”, var polisens första tanke, men det visade sig senare att, utöver slaget i huvudet, hade Peggy dessutom blivit strypt. Kniven i bröstet hade i själva verket inte varit dödande.

Det fanns inga tecken på inbrott och vid köksbordet stod två stolar utdragna, som om Peggy hade haft besök.

Misstänkt

Tidigt riktades misstankarna mot Suzanne. Hon var först på plats, hade en egen nyckel och hade dessutom märkligt nog påpekat att det handlade om en olyckshändelse när hon ringt efter ambulansen. Och Peggy var en förmögen kvinna. Vid hennes död skulle Suzanne ärva mycket pengar. Ett klassiskt motiv.

Suzanne Nadell-Scaccio blev misstänkt för mord. Hon och hennes man Bobby blev omedelbart förhörda av polisen.

Suzanne Nadell-Scaccio blev misstänkt för mord. Hon och hennes man Bobby blev omedelbart förhörda av polisen.

Husrannsakan

Åklagaren beordrade både husrannsakan och en grundlig genomgång av Suzanne. Ett kontoutdrag visade att hon hade köpt gummihandskar och rengöringsmedel dagen före mordet, vilket kunde förklara varför det inte fanns vare sig fingeravtryck eller dna-spår efter mördaren.

Och så fanns det huvudspåret. Mitt i natten hade larmet gått hemma hos Peggy. Säkerhetsbolaget hade ringt upp henne, men blivit försäkrade om att allt var som det skulle. Den äldre damen berättade att hon fått besök av en familjemedlem och att hon hade glömt slå in koden innan hon öppnade dörren. Men vem i familjen skulle komma på besök så sent en fredagskväll?

Läs också: Stjärnan mördades av sin assistent

Hemligt nummer

Det gick inte att få något svar från telefonlistorna. Det fanns ett inkommande samtal strax efter klockan ett på natten från ett telefonnummer som inte gick att spåra.

Däremot lyckades polisen spåra själva telefonen som samtalet kommit ifrån. Den visade sig vara inköpt i en butik i Miami av en kvinna vid namn Karen Hamm-Samuel.

Läs också: Jennie sörjer sin mördade dotter Alicia

Polisen hämtade in Karen till förhör, som berättade att hon hade köpt telefonen på uppdrag av en väninna – Diana Nadell. Hon hade ingen aning om varför Diana inte ville köpa telefonen själv, men hade fått en känsla av att något skumt var på gång. Polisen insåg att de hade satt siktet på fel släkting, men motivet kunde vara detsamma.

Kontoutdrag visade att Peggy Nadell hade fört över pengar till sin son och svärdotter vid flertalet tillfällen och att det handlade om belopp på motsvarande tiotusentals kronor.

Diana Nadell planerade att lösa sina ekonomiska problem på värsta tänkbara sätt.

Diana Nadell planerade att lösa sina ekonomiska problem på värsta tänkbara sätt.

Bad ofta om pengar

Två poliser flög till Miami för att förhöra Diana Nadell och hon medgav direkt att hon och Jim ofta bett Peggy om pengar och att parets ekonomi inte var särskilt bra. Men hon nekade bestämt till att ha någonting med mordet att göra.

Diana förklarade att hon den 24 januari flugit från Miami till Washington för att gå på ett bröllop följande dag. En övervakningsfilm från flygplatsen i Washington bekräftade resan.

Läs också: Mordgåtan löstes – efter 20 år

Filmen visar hur Diana blev upphämtad av en kvinna, senare identifierad som Andrea Benson. Kvinnorna förklarade att de två hade varit tillsammans hela fredagen samt natten till lördagen. Inget konstigt egentligen.

Kriminella kontakter

När polisen gick igenom Dianas telefonlista upptäckte man märkliga omständigheter. I samtalslistan fanns okända nummer som inte var inlagda i kontaktlistan och som till polisens förvåning gick till kända kriminella personer.

Telefonen hade använts flitigt under fredagen, men efter klockan tre var den plötsligt avstängd. Inte förrän klockan nio nästa morgon hade den aktiverats igen.

Däremot var en annan telefon aktiv under de nattliga timmarna – den nyinköpta telefonen som använts för att ringa till Peggy Nadell. Klockan 14.56 aktiverades den på motorvägen vid Baltimore på väg från Washington mot New York och sista gången den användes var kl 01.17 på natten, då i Valley Cottage.

Läs också: Skylar mördades av sina kompisar

Samarbete med polisen

Läget började se allt sämre ut för Peggys svärdotter. Och när Andrea Benson blev lovad sänkt straff om hon samarbetade med polisen valde hon att lägga korten på bordet. Hon berättade att hon hade blivit tillfrågad av en bekant om hon ville tjäna 10 000 dollar genom att döda någon.

Hon hade fått i uppdrag att hämta upp Diana Nadell på flygplatsen och sedan körde de de fyra timmarna från Washington till Valley Cottage där offret, Peggy Nadell, bodde.

Läs också: Han gick till sängs med en mördare

Andrea berättade att Diana hade ringt sin svärmor och förklarat att hon var i New York tillsammans med en vän och frågat om de kunde få tillbringa natten hos henne i stället för att behöva betala för ett hotellrum. Självklart fick de det, tyckte Peggy, och strax efter klockan ett på natten blev de insläppta i hennes hus.

Andrea Benson blev lovad ett lägre straff om hon samarbetade med polisen.

Andrea Benson blev lovad ett lägre straff om hon samarbetade med polisen.

Lönnmord eller inte

Diana och Peggy Nadell hade satt sig vid köksbordet och börjat prata, men plötsligt hade den gamla kvinnan börjat ana oråd. Hon hade verkat nervös och sagt att hon skulle gå för att hämta något på ovanvåningen.

När Diana såg att hon sträckte sig efter telefonen hade hon rusat efter Peggy i trappan och slagit henne i huvudet med statyetten. Därefter hade hon försökt strypa sin svärmor och knuffade till sist ner henne för trappan.

Läs också: Denise Huber var försvunnen i 3 år – hennes lik hittades i en frys

Andrea berättade att hon chockat stått bredvid och tittat på när Diana sedan gått och hämtat en kniv och stuckit den i Peggys bröst.

– Jag undrade faktiskt vad jag gjorde där över huvud taget. Varför anlita mig när hon ändå gjorde det själv?
Föga förvånande var Diana Nadells version en helt annan.

Erkände

Hon erkände att hon hyrt in Andrea för att mörda Peggy och det var precis vad hon hade gjort. Det enda Diana hade gjort var att sticka kniven i kroppen för att få det att se ut som en olyckshändelse.

peggy nadell mördad

Peggy Nadell blev 80 år gammal.

I april 2005 stod de båda kvinnorna åtalade för mordet. Inte ens under rättegången gick det att bringa klarhet i vem som egentligen hade gjort vad under mordnatten. Kvinnorna skyllde på varandra. Men det spelade ingen roll. Båda två dömdes till 20 respektive 23 års fängelse för överlagt mord, även om bara en av dem, rent teoretiskt, var den riktiga mördaren.

Text: Ude og hjemme

Läs också

Fotbollsstjärnan blev seriemördare

krimmare-puffLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...