Annons

Annons

Pasta med svamp och parma

Krämig pasta med god svamp och krispig parmaskinka på toppen. En oslagbar kombination!


pasta-med-parmaskinka

Krämig svamppasta med parmaskinka

● 4 pers ● 30 min

400 g spagetti eller annan pasta
150 g karljohansvamp, trattkantareller el gula kantareller
smör till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 10 blad färsk basilika
salt och peppar
4 skivor parmaskinka

Tillbehör

riven parmesanost

Annons

1. Koka pastan al dente och spola den kall.
2. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och fräs svampen tills den börjar få lite färg.
3. Dela kronärtskockshjärtana i kvartar, kärna ur chilin och skiva tunt och finhacka vitlöken. Låt det fräsa med i några minuter. Häll på grädden och blanda ner pastan. Låt allt bli varmt och blanda ner hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
4. Strimla parmaskinkan och lägg i en torr, varm stekpanna. Låt skinkan bli torr och lite krispig under omrörning.
5. Lägg upp pastan på varma tallrikar och toppa med parmaskinkan. Strö över lite parmesan och servera.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Fredrik Ödman

cannelloni

Här hittar du ännu mer goda middagsförslag!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...