Annons

Hemmagjorda marshmallowsägg perfekta till påsk

Fluffiga små marshmallows med mangogelé ser ut som små ägg. Det goda godiset är gjort på gelatin och ägg.

Mejla
Dela (14)
Pinna

Paskgodis-recept-pa-marshmallowsagg

Fluffiga små marshmallows med lite mangogelé ser ut som små ägg.

Mer gott: Cheesecake med snickerstäcke

Påskgodis: Recept på marshmallowsägg

Mangopuré hittar du 
på barnmatshyllan.

• 16 st

Mer gott: Marmeladgodis

3 gelatinblad
6 äggvitor
1 msk strösocker
2 dl strösocker
½ dl vatten
½ dl glykossirap

Annons

Mangogelé
2 gelatinblad
2 dl mangopuré
2 msk strösocker

Mer gott: Fransk nougat

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan i en bunke med
 1 msk strösocker så att det blir fluffigt.
2. Koka 2 dl strösocker med vatten och glykossirap till 128°. Dra genast av från värmen och smält ner gelatinet. Häll sedan den varma sockerlösningen i de uppvispade äggvitorna och låt det vispas kallt med elvisp eller i matberedare med visp till ca 35°.
3. Spritsa ut dina marshmallows på en bakmatta med vaxad yta/silikon och gör ett litet hål i med fingret. Spritsa inte ut 
smeten på bakpapper, då fastnar dina marshmallows! Låt dem stelna.
4.Mangogelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp purén med socker. Lägg ner gelatinet och låt det smälta. Häll ut gelén på en silikonmatta, eller i en bakform klädd med dubbla lager plastfolie. Låt stå i frysen tills gelén har stelnat. Stansa sedan ut små rundlar som ska bli ”äggulan”.
5. Lossa försiktigt marshmallowsen från silikonmattan. Placera mangogelén i hålet så att det ser ut som ett stekt ägg.

Recept: Daniel Roos i samarbete med Dansukker
Bild: Christina Uhlin

Missa inte: Påskgodis online: Här kan du köpa påskgodis på nätet


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...