Annons

Lyxigt påskgodis på hemmagjord marsipan

Påskgodis på hemmagjord marsipan med god mandelsmak. Doppad i nougat och rullad i kakao är det ett lyxigt godis som är lika gott året om.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Paskgodis-med-hemmagjord-marsipan-recept

Hemmagjord marsipan får fin mandelsmak. Doppa i nougat, så har du ett lyxigt påskgodis.

Mer gott: Fransk nougat

Påskgodis med hemmagjord marsipan – recept

• 16 st

Mer gott: Marmeladgodis

4 dl mandel
3¼ dl florsocker
½ dl strösocker
½ dl vatten
1 dl glykossirap

Doppning
200 g nougat
2 dl kakao

Annons

Mer gott: Påskgodis: Recept på marshmallowsägg

1. Mixa mandlarna och florsockret till ett fint pulver.
2. Koka upp strösocker, vatten och glykossirap och låt det svalna till 55°. Mixa det sedan med mandelpulvret.
3. Låt marsipanen vila ett dygn i kylen. Rulla den sedan till små ägg.
4. Doppning: Smält nougaten över varmt vattenbad. Doppa marsipanäggen, låt svalna något och rulla dem sedan i kakao. Lyft försiktigt upp äggen.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Daniel Roos i samarbete med Dansukker
Bild: Christina Uhlin

Missa inte: Påskgodis online: Här kan du köpa påskgodis på nätet


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...