Annons

Annons

Påskens godaste ägghalvor!

Två oslagbart goda ägghalvor att ha på buffébordet eller som liten förrätt till välkomstdrinken.

Mejla
Dela (1)
Pinna

ägg med räkor och chili kaprisägg med ansjovis och citron

Ägghalvor med räkor och chili

● 4 pers ● 15 min

4 hårdkokta ägg
2 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad dill
ca 1 tsk sambal oelek
1 krm curry
salt

Garnering
8 tunna skivor röd chili
8 skalade räkor
chiliflakes
malen svartpeppar

Annons

 1. Skala äggen och dela dem i halvor. Peta försiktigt ur äggulorna och lägg dem i en bunke.
2. Blanda gulorna med smör, dill, sambal oelek och curry. Smaka av med salt.
3. Lägg ägguleblandningen i ägghalvorna. Garnera med chili och räkor. Strö över chiliflakes och svartpeppar.

Kaprisägg med ansjovis och citron

● 4 pers ● 15 min

Gilla Allers på Facebook

4 hårdkokta ägg
2 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad kapris
10 droppar tabasco
2 msk fint skuren gräslök
1 krm rivet citronskal

Garnering
8 små ansjovisar
citronskivor

1. Skala äggen och dela dem i halvor. Peta försiktigt ut gulorna och lägg dem i en bunke.
2. Blanda äggulorna med smör, kapris, tabasco, gräslök och citronskal.
3. Lägg sedan tillbaka ägguleblandningen i ägghalvorna. Garnera sist med ansjovisen och pyttesmå citronskivor.

Fler recept till påskbuffén:

Godaste silltårtan

Sju sorters sill

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...