Annons

Lättlagad dessert med päron och mintchoklad

Vaniljkokta päron, en sås på smält mintchoklad och en klick grädde – mer behövs inte för att göra en riktig höjdardessert enligt det här receptet!

Mejla
Dela (32)
Pinna

paron-med-mintchoklad-recept

Alla god ting är tre – päron, mintchoklad och vispgrädde!

Päron med mintchoklad – recept

Lättlagat och oemotståndligt recept på vaniljkokta päron med mintchoklad.

● 4 pers ● 30 min

4 fasta päron
1 vaniljstång
pressad saft av 1 citron
½ liter vatten
1 dl socker

Annons

Servering
ca 10 bitar mintchoklad, After eight
1 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker

1. Skala päronen och lägg dem i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och tillsätt den tillsammans med citronsaften, vattnet och sockret. Låt koka tills päronen känns mjuka, ca 20 minuter.
2. Smält mintchokladen i en kastrull på mycket svag värme och ringla den på tallrikar. Lägg päronen ovanpå. Vispa grädden med vaniljsockret och servera till.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...