Annons

Annons

Parmesandoftande kycklinggratäng

Njut av en krämig gratäng med kyckling och spenat toppad med parmesan! Fantastiskt gott!


Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

4 pers

45 min

4 kycklingfiléer
salt och peppar
rapsolja till stekning
200 g färsk spenat
4 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
400 g broccoli
1 dl mango chutney

Sås

1 gul lök
tomatjuicen från de hela tomaterna
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1–2 msk curry
1 tsk majsstärkelse utrört i vatten

Annons

Topping

1 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesanost

Servering
ris eller kokt potatis

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela kycklingfiléerna på mitten och krydda med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor i lite olja i en stekpanna, ca 2 minuter på var sida. Ta upp filéerna och skär ett snitt i sidan så att det bildas en ficka.
3. Fräs spenat och skivad vitlök i lite olja tills spenaten mjuknar något. Krydda med salt och peppar. Ta upp spenaten och låt den rinna av något. Fyll filéerna med spenaten.
4. Sila ner juicen från tomaterna i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter och varva broccoli med kycklingfiléerna och de hela tomaterna i en eldfast form, och klicka ut mango chutney ovanpå.
5. Sås: Finhacka löken och lägg ner i grytan med tomatjuicen. Tillsätt buljong, grädde och curry. Koka ihop i ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen.
6. Blanda ihop crème fraiche med parmesan och klicka ut det över formen. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris eller kokt potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...