Annons

Annons

Panna med fläskkött

Få framgångsreceptet på vardagslyx! Den här enkla och supergoda pannan trollar du fram på bara 25 minuter!


panna

4  pers 25  min

1 fläskfilé, ca 700 g
150 g champinjoner
2 färska gula lökar
1 röd paprika
1 knippa sparris
Smör till stekning
Salt och peppar
2 msk paprikapulver
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 pkt bacon, 140 g

Garnering
1 knippa persilja

1. Putsa fläskfilén ren från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.

2. Dela svamparna, skiva löken, skär paprikan i mindre bitar och dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek skivorna tills de får en fin färg, 2–3 minuter på var sida.

4. Lägg i alla grönsakerna och löken i pannan och låt fräsa med i några minuter. Krydda med paprikapulver och häll på buljong och grädde. Låt småputtra i 6–8 minuter. Salta och peppra.

5. Dela baconet i bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Fördela baconet över fläskfilépannan och garnera med persilja. 

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Annons



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...