Annons

Annons

Paj med tomater, ricotta och basilika

Recept på fräsch och krämig tomatpaj med ricotta och basilika. Serveras kall.


Tomatpajen serveras kall.

Paj med tomater, ricotta och basilika – recept

Hittar du inte tomatcrèmen kan du istället mixa tio soltorkade tomater med lite av oljan från burken.
• 6–8 pers 
• 1 tim 30 min

1 pajdeg, finns färdig 
i kyldisken

Fyllning

1 förp ricotta, ca 250 g
1 förp mascarpone, ca 250 g
1 burk crème av soltorkade tomater, ca 140 g
salt och peppar
ca 300 g tomater av 
valfri sort
1 stort knippe basilika

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Lägg ut pajdegen i en form, ca 25 cm i diameter, och grädda färdigt enligt förpackningen. Låt svalna.
2. Rör ihop ricotta, mascarpone och tomatkräm. Smaka av med salt och peppar.
3. Fyll skalet med krämen strax före servering. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Toppa med färska basilikablad.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

 

Missa inte: Midsommarspecial!

Krämig matjessilltårta

Fläder- och citronsill

Krämig vitlökssill

Kavring med rågsikt

Stekt strömming med pesto

Ägghalvor med laxtopping

Köttbullsspett med örtkräm

Kycklingspett med halloumi

Jordgubbs- och flädertårta


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...