Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaOväntade tipset för dina orkidéer

Orkidéerna hemma hos Karolina Strömberg trivs och mår bra. Hennes tips för skötseln är att använda vatten från torktumlaren till växterna.


karolina

Orkidén hyllas ofta som en både vacker och lättskött krukväxt. Ett av tipsen för att sköta om dem är lite oväntat.

– Jag provade med torktumlarvatten och för mig har det funkat jättebra, säger läsaren Karolina Strömberg i Helsingborg.

Annons

Såhär under krukväxtsäsongen tipsade Aller Trädgård om några detaljer att tänka på i skötseln.Det handlade bland annat om att känna igen tecknen för när det är dags att vattna och tipsade om regnvatten till blomman. Läsaren Karolina Strömberg i Helsingborg läste inlägget på Facebook och kom med ett eget tips.

Upptäckten var rent slumpmässig. Hon såg att det fanns en symbol för strykjärnet och en för blommor på behållaren som samlar upp torktumlarvattnet och bestämde sig för att testa det på blommorna. Testet föll väl ut.

– Det visade sig vara jättebra, säger Karolina Strömberg som i övrigt beskriver sig som ganska avspänd när det gäller de egna krukväxterna.

– Jag är inte så intresserad av hemmablommor alls. Jag slarvar med näring och glömmer att vattna dem . Det är därför jag bara har orkidéer hemma.

Men tros den här avspända hållningen så mår alltså orkidéerna prima. Det kan möjligen hänga ihop med att kalkhalten i torktumlarvattnet är lägre än i det vanliga kranvattnet.

– Jag vet inte varför det är så här. Men blommorna lever, mår bra och jag märker att att de blommar ungefär två gånger per år på grund av att jag använder det där vattnet.

– Jag säger bara prova.

Läs också

Så ger du nytt liv till dina orkidéer

Orkidéen Nelly Isler

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...