Annons

Ostgratinerad brysselkål med bacon och salladslök

Brysselkål gratinerad med en ostsås som innehåller två sorters ost – mozzarella och parmesan.

Mejla
Dela (58)
Pinna

Gratinerad broccoli med bacon, salladslök och kapris.

Gratinerad broccoli med bacon, salladslök och kapris.

Recept: Brysselkål med bacon, salladslök och kapris

4 pers • 50 min

  • 600 g brysselkål
  • 1 kula mozzarella
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 1 pkt bacon
  • 4 salladslökar
  • 2–3 msk kapris
  • 1/2 dl rostad flagad 
mandel

Missa inte: Fiskgratäng med räkor och spenat

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200°. 
Ta bort de yttre bladen på brysselkålen. Koka brysselkålen nästan mjuka 
i lättsaltat vatten 6–8 minuter. Häll bort vattnet.

Annons
Gilla Allers på Facebook

2. Riv mozzarellan på det grova på ett rivjärn. Koka upp grädden och blanda ner mozzarellan och parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg brysselkålen i en eldfast form och häll såsen över. Gratinera mitt 
i ugnen i ca 20 minuter.

4. Skär baconet i mindre tärningar och salladslöken i ca 1 cm bitar. Knaperstek baconet i stekpanna. Häll bort fettet och blanda ner salladslöken, kaprisen och mandeln. Låt allt bli varmt och lägg sedan över på ett hushållspapper.

5. Toppa den gratinerade brysselkålen med baconfräset och servera som en hel rätt eller som tillbehör till söndagssteken eller en grillad köttbit.

 

Av: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Fredrik Ödman

 

Missa inte: Världens godaste makaronigratäng


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...