Annons

Om Allers

Allers är Sveriges mest sålda och lästa veckotidning!

Vi har en upplaga på ca 209 000 exemplar och tidningen läses av
ca 530 000 personer varje vecka (enligt Tidsam och Orvesto 2011).

Tidningen produceras av Aller media, ett förlag som funnits i Sverige sedan 1877 och idag ger ut 32 titlar. Historien började i Danmark, närmare bestämt i Köpenhamn den 4 april år 1873 då det unga paret Carl och Laura Aller pantsatte hela sitt bohag för att få startkapital för sin affärsidé. Carl var en prisbelönt tryckare och Laura en begåvad och idérik skribent.

Carl investerade det mesta av pengarna i en tryckpress och tillsammans med Laura startade han tidningen Nordisk Mönster-Tidende som innehöll symönster och virkbeskrivningar. Några år senare kom Illustreret Familie Journal, båda tidningarna trycktes i upplagor som också skickade till Norge och Sverige. Den senare var ursprunget till det som idag är tidningen Allers.

1892 startade Carls och Lauras ena son Valdemar förlagets svenska filial, endast 17 år gammal! Genom 1900-talet utvecklades tidningen Illustrerad Famlj-journal − senare Allers Familj-journal, senare Allers – hela tiden med läsekretsens efterfrågan på olika former av kreativa uttryck och avkoppling. Mönster till lövsågning, byggsatser, beskrivningar till handarbeten har varit populära inslag genom åren. Tillsammans med spännande reseskildringar och romaner gjorde det Allers till en del av det svenska folkhemmet under hela förra seklet.

Visst har innehållet förändrats genom åren, men vi vill fortfarande stå för avkoppling och underhållning. Läsarnas omdömen om tidningen lyder underhållande, generös och trovärdig − något vi stolt förvaltar på redaktionen!

Så 138 år efter paret Allers besök på pantbanken är vi ca 1.600 anställda i fyra nordiska länder som kan konstatera att Carl och Lauras livsverk har hållit i 6 generationer och sitt bohag − ja, det fick de förstås behålla!


Annons

Laddar