Annons


Allers-Tradgard-loggaOdla amaryllis till jul

Vi lär dig sätta egen lök till amaryllis i jul. Se i fyra enkla steg hur du gör!

Mejla
Dela (104)
Pinna

odla amaryllis till jul

Odla din egen amaryllis till jul, den vackra blomman blir perfekt dekoration på julbordet!

Så odlar du egen amaryllis till jul

Stjälken blir lång och blommorna tunga, så du behöver en stabil kruka vars diameter är ett par centimeter större än löken. Det tar 3–5 veckor innan en stjälk med knopp är på gång.

Annons

1. Låt lökens rötter stå i ljummet vatten i ca 12 timmar.
2. Dränera krukan med ett lager grus i botten. Plantera löken så att 1/3 av den hamnar ovan jord. Använd gärna kaktusjord/sandblandad jord.
3. Tryck till jorden och fyll på mer om den sjunker ihop. Vattna igenom jorden noga. Ställ krukan där den får lite undervärme från elementet.
4. När stjälken dyker upp ställer du krukan ljust, annars kan den bli för lång och gänglig. Börja vattna regelbundet, men låt jorden torka upp mellan vattningarna.

Text: Marie Kasimir
Bild: Shutterstock

Fynda från oss: Favoriter till jul!


Amaryllis Sweet Nymph
Letar du efter en amaryllis med det lilla extra till julen - då måste du bara köpa denna! Sweet Nymph är en ljuvlig amaryllis med fyllda blommor i rosa med tydlig mörkrosa ådring och ljusare kanter. Detta är en kortare sort, så man behöver inte oroa sig över knäckta stjälkar då den blir ca 30-40 cm hög. Den får normalt 2-3 blomstänger som avlöser varandra under en blomtid på 6-10 veckor. Sweet Nymph utvecklades av Ton Peter van Nieuwkerk, som är en mästare på att förädla fyllda amaryllisar.

Gå till shoppen

Kronljus LED 2-pack
Ett set om två snygga LED kronljus i äkta vax. Ljusen är mycket verklighetstrogna och ger ifrån sig ett varmt härligt sken från en låga i ständig rörelse. Lågan drivs av en magnet och upplevs som äkta stearinljus. Dessa ljus har flera fördelar; de tar inte slut, du riskerar inga bränder och du kan ha dem tända över natten och när du inte är hemma. Eftersom ljusen är i vax bör de ej stå i direkt solljus. TIPS! Perfekt att ha i ljuskronan då de ej sotar ner och du kan tända och släcka dem med tillhörande fjärrkontroll.

Gå till shoppen


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...