Annons

Annons

Kesogratäng med broccoli och fetaost

Gratinerad broccoli är alltid lika gott, här samsas den i formen med ägg, keso, fetaost och timjan!


Nyttig gratäng med broccoli och keso recept

Enkelt recept på en nyttig gratäng med broccoli och keso!

TESTA OCKSÅ: Nyttiga frukostfrallor med keso

Nyttig gratäng med broccoli och keso – recept

Recept på en läcker och nyttig gratäng med broccoli, keso och ägg med en topping av kalkon, fetaost och chili. Byt ut kalkonen om du vill ha en vegetarisk middag! Perfekt vardagsgratäng som är krämig men ändå nyttig. Klar på endast 45 minuter!

Annons

TESTA OCKSÅ: Caesarsallad med lax och sojabönor

• 3 pers • 45 min

500 g keso
5 ägg
1 tsk torkad timjan
2 krm chiliflakes
salt och peppar
250 g broccoli

RECEPT: Citrus- och ingefära shot

Topping
75 g fetaost
½ röd chili
2 msk krasse
150 g rökt kalkon

Dessutom behövs
1 msk olja till formen

1. Sätt ugnen på 200°. Olja in en liten ugnsfast form.
2. Blanda keso, ägg, timjan och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar och häll ner i formen. Dela broccolin i mindre buketter och fördela i formen.
3. Gratinera i mitten av ugnen i 30–35 minuter tills gratängen är fast i konsistensen.
4. Ta ut och smula över fetaosten, finhackad chili och krasse. Servera varm med strimlad kalkon.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...