Annons

Annons

Glutenfria scones

Få saker smakar så bra som nybakade scones! Njut dem i en helt glutenfri variant via vårt enkla recept!


glutenfria-scones-recept

• ca 8 st
3 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl glutenfria havregryn, Semper
½ dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl naturell yoghurt, filmjölk eller mjölk

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner matfettet och hacka samman till en småsmulig massa.
3. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en något kletig deg.
4. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Servera dem nygräddade.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...