Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaNybörjartips för odlingssugna

Bella Linde är programledare för "GrönsaksLandet" – en ny podd om odling i tolv avsnitt från Sveriges Radio. Hon vill väcka lusten att odla och insikten att det inte är svårt, bara kul. Och något som bidrar till att göra jorden till en bättre plats att bo på.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Bella_Linde

Bella Linde har skrivit trädgårdsboken Rätt ur jorden – handbok i självhushållning.

I Allers Trädgård nr 3/2015 intervjuar vi Bella om podden. Och här ger hon sina bästa tips till den som är ny odlare:

Så fixar du ett grönsaksland: Gräv upp gräsmattan, lägg på ett lager av tidningar, lägg tillbaka jorden med grästorven neråt och fyll på med stallgödsel och jord. Om du vill rama in odlingen är pallkragar perfekta att odla i.

Annons

Nybörjargrödor: Enkla växter att börja med är rödbetor, squash, morötter och olika sallatssorter. Svartkål är en lättodlad kålsort, den tål kyla vilket gör att man kan skörda året runt – om inte rådjuren hinner före förstås.

Gilla Allers på Facebook

Bra tomatsorter: Tomater måste man ha. Själv får jag så många att jag till slut fryser in dem hela, det funkar fint. Bra sorter att börja med är stabila busktomaten ‘Koralik’ och biffiga ‘Brandywine’ som ger monstruöst stora, men fantastiskt goda tomater.

Liten plats? Den som bara har tillgång till ett köksfönster blir inte självförsörjande, men med stora kärl på en balkong kommer man långt.

Missa inte vår fina lilla så-skola!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...