Annons

Annons

Nya trenden: 7 av 10 svenskar vill ha en miljövänlig begravning

Allt fler vill uttrycka sin personlighet – även efter döden. En ny trend bland svenskarna är att allt fler efterfrågar en miljövänlig begravning.


Enligt en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av begravningsbyrån Fonus vill 7 av 10 svenskar ha en begravning som har mindre miljöpåverkan.

Bild: Robert Hoetink / Alamy

Bild: Robert Hoetink / Alamy

Flera av företagets begravningsbyråer i Göteborg upplever också en ökad efterfrågan av miljöbegravningar som en del av ett personligare avsked.

Annons

En miljöbegravning, enligt Fonus kriterier, innebär att allt från planering till genomförandet ska ske med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Ekologisk mat och miljökista

En miljöbegravning innehåller minst fem av följande kriterier: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfri biodiesel vid transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor, skriver begravningsbyrån i ett pressmeddelande.

Gilla Allers på Facebook

– Miljöförstöring och förändringar i jordens klimat är frågor som intresserar många i samhället, säger Fonus marknadschef Peter Göransson

Så genomfördes undersökningen

  • Sifo gjorde en webbenkät under perioden 7 december till 11 december 2016.
  • Totalt svarade 1 108 personer i åldrarna 18 till 79 år.
  • 596 av de svarande var män och 512 var kvinnor.
  • Åldersfördelningen bland de tillfrågade: 18-39 år: 292 st, 40-59 år: 425 st, 60-79 år: 391 st.

Källa: FonusLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...