Annons

Nya studier visar: Människor gillar hundar mer än andra människor

Hunden brukar kallas för människans bästa vän, och nu verkar det som att det ligger mer sanning bakom det påståendet än vad vi tidigare trott. Enligt två nya studier föredrar vi faktiskt hundar framför människor.

Mejla
Dela (37)
Pinna

Din hund är minst lika glad för dig som du är för den. Bild: IBL

Vi föredrar hundar framför andra människor

Gillar du ditt husdjur mer än andra människor? Du är inte ensam. Två nya studier bekräftar nämligen det du kanske alltid har misstänkt – att vi föredrar hundar framför andra människor.

Annons

En brittisk välgörenhetsorganisation satte nyligen upp två falska välgörenhetsauktioner som ett experiment – en där de frågade om folk ville donera pengar för att rädda en sjuk hund från att dö, och en där de ombads rädda en man kallad Harrison.

Gilla Allers på Facebook

Resultatet? Auktionen med hunden fick flest donationer.

Mer sympati för hundar än bebisar

En studie vid Northeastern University visade att vi känner mer sympati med hundar än vad vi gör för bebisar och vuxna människor. I studien fick studenter titta på tre olika nyhetsklipp. Ett av klippen visade hur en hund hade utsatts för en misshandel med ett baseballträ, och i de två andra klippen hade en vuxen person respektive en bebis utsatts för samma attack.

Studenterna ombads att uppskatta hur mycket sympati de kände för hunden, bebisen och den vuxna och – tro det eller ej – men studenterna tyckte faktiskt mer synd om hunden än bebisen.

– Respondenterna var mycket mindre bedrövade när vuxna blev utsatta, jämfört med hur de kände med bebisar, valpar och hundar. Den enda gången bebisen fick mer sympati än hunden var när personerna som svarade var släkting med bebisen, berättar forskarna bakom studien.

Källa: Nypost

 

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Missa inte: Studie: Kattmänniskor och hundmänniskor har olika personlighet


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...